Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2017 2:29
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Polští turisté zprovoznili slavné ruské kolo v Černobylu. Město Pripjať jim zřejmě nepřišlo dostatečně zajímavé

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ikonické žluté ruské kolo se po letech dalo opět do pohybu.

Tragický příběh černobylského neštěstí z 26. dubna 1986 je rozhodně zajímavý a každý milovník čehokoliv vzrušujícího, historického či dobrodružného by měl okolní lokality jednoznačně navštívit. Samotná jaderná havárie zasáhla celou východní Evropu, a tak je absolutně pochopitelné, že lákají tamější zákoutí tisíce turistů týdně. Samotná komentovaná prohlídka však zřejmě nepřišla polským turistům dostatečně zajímavá.

Určitě si z různých fotografií pamatuješ na obrovské ruské kolo žluté barvy v Pripjati. To nedaleko bývalého centra města stojí už desítky let a od výbuchu se do provozu zrovna nedostalo. Polští turisté se tak rozhodli přijít k ruskému kolu na vlastní pěst a zprovoznili ho. Dalo by se očekávat, že atrakce není v nejlepším stavu, ale dle turistů vše šlapalo jako hodinky. Odvážně o celém husarském kousku natočili video a dali ho na internet, na což okamžitě zareagovali aktivisté, dle nichž jde o vážné porušení ochrany uzavřené zóny. Kolo by přeci mohlo spadnout, načež by utrpěla kultura země.

Domů
Sdílet
Diskuse