Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2017 15:09
Čas čtení 0:00
Radka T.

Nacistickou babičku už poněkolikáté odsoudili za popírání holokaustu. Podle ní šlo pouze o pracovní tábory a plynové komory neexistovaly

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ursulu Haverbeckovou, známou pod přezdívkou Nacistická babka, německé soudy odsuzují skoro na denním pořádku.

Nedá si pokoj. Ursula Haverbecková je světu známá také pod přezdívkou Nacistická babka. Má už 88 let, ale přesto tvrdošíjně popírá holokaust i existenci plynových komor.
 
Nacistická babka Ursula je již německým soudům dobře známá osoba. Popírá masové vyhlazování Židů, což podle německého práva představuje podněcování rasové nenávisti nebo prohlašuje, že holokaust je největší lží v dějinách. Podle ní navíc v koncentračních táborech ani zdaleka neumřelo tolik lidí, kolik tvrdí historické prameny.
 
O rozruch se postarala i loni, když jí soud v německém městě Detmold uložil osmiměsíční trest odnětí svobody. V souvislosti s procesem s bývalým dozorcem koncentračního tábora napsala dopis starostovi Detmold, v němž tvrdila, že Osvětim nikdy nesloužila na masové vyhlazování Židů.

Nacistickou babičku už poněkolikáté odsoudili za popírání holokaustu. Podle ní šlo pouze o pracovní tábory a plynové komory neexistovaly
Zdroj: commons.wikimedia.org/Dnalor 01

V srpnu tohoto roku ji odsoudili na dva roky vězení, opět za popírání nacistických zločinů, znovu popírala, že by vyhlazovací tábor Auschwitz-Birkenau sloužil na masové vyvražďování Židů. Podle ní byl tábor pracovní.
 
O několik měsíců ve vězení si aktuálně koleduje kvůli prohlášení, že v koncentračním táboře v Osvětimi ve skutečnosti neexistovaly plynové komory, i za popírání holokaustu. Naposledy ji soud v Berlíně odsoudil na šest měsíců vězení. Za popírání holokaustu nebyla odsouzena poprvé, jenže vždy podává odvolání.
 
Vůči nejnovějším obviněním se opět ohradila, během soudního procesu tvrdila, že jen citovala z knihy, kterou prezentovala na akci z ledna minulého roku. Právě tam měla prohlásit, že není pravda, že v Osvětimi existovaly plynové komory, což však soud vyvrátil. Popírání holokaustu je navíc v Německu trestným činem, hrozí za něj pokuty i pětileté vězení.
 
Ursula Haverbecková přesto neváhá své názory prezentovat otevřeně a vůči verdiktům soudů se vždy odvolává, její trestní rejstřík však obsahuje pokuty či podmíněný trest za pobuřování a v několika částech Německa se vůči ní vede několik soudních řízení.

Domů
Sdílet
Diskuse