Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2017 12:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Britský turista riskoval v Severní Koreji život kvůli odvážné selfie. Za symbol míru mohl skončit i v pracovním táboře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Daniel byl vždy odvážnějším člověkem.

Dostat se přímo do Severní Koreje není nejjednodušší proces na světě a také pohyb po samotné zemi je pak výrazně omezen. Daniel Dobson z Manchesteru však miluje dobrodružství, a proto našetřil dostatek peněz i na výlet do KLDR, kde ho neustále provázeli pozorní průvodci a od autentické místní kultury a atmosféry měly prohlídky jednotlivých míst velmi daleko. Daniel byl vždy velmi odvážný, a proto v jedné chvíli zavítal i na ulici, kde právě probíhala velká vojenská přehlídka a podařilo se mu tam dostat bez otravných průvodců, díky čemuž si mohl udělat i pár fotografií.

Britský turista riskoval v Severní Koreji život kvůli odvážné selfie. Za symbol míru mohl skončit i v pracovním táboře
Zdroj: Daniel Dobson/Youtube

Neodolal ani možnosti udělat si selfie se severokorejskými tanky, přičemž na ní rovnou ukázal i symbol míru, a následně měl velké štěstí, že si ho nikdo výrazněji nevšímal, protože za symbol před tankem s vlajkou KLDR mohl klidně ohrozit vlastní život. Severní Korea má za sebou hned několik neslavných skandálů týkajících se uvěznění turistů, kteří zneuctili místní režim, a tak Daniel nebyl zrovna rozumný. Přesto je dnes na svou selfie hrdý a prohlašuje, že jde o skvělý symbol boje proti diktátorskému režimu z jeho nitra.

Domů
Sdílet
Diskuse