Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2017 17:37
Čas čtení 0:00
Marek R.

Vyznavači teorie ploché Země za sebou mají historicky první konferenci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zúčastnilo se jí neuvěřitelných 500 lidí.

Pokud náhodou nepatříš ke skupině lidí věřící, že Země je plochá (jako například raper B.o.B.), určitě ses divil, jak je vůbec možné, že si někdo myslí takovou hloupost. V roce 2017. A když už si člověk myslel, že ho letos už nic nepřekvapí, přišla z ničeho nic historicky první konference pro vyznavače teorie ploché Země. Zcela vážně.

Událost s názvem 2017 Flat Earth International Conference (FEIC) se konala 9. a 10. listopadu v hlavním městě amerického státu Severní Karolína (Raleigh) a vystupovali na ní skuteční experti ve svém oboru. Jedním z nich byl například Darryl Marble a už díky němu vám musí být jasné, co za potrhlé lidí se v Raleigh setkalo.

Darryl je totiž konspirační teoretik, který se začátkem května rozhodl všem jednou provždy dokázat, že je Země plochá. Svou teorii se vydal potvrdit přímo na palubu letadla, přičemž si s sebou vzal i vodováhu, na níž chtěl podle něj neexistující zakřivení planety demonstrovat. Ani po 23 minutách natáčení nezpozoroval na své vodováze žádnou výraznou změnu, a tak došel až k závěru, že pilot čumák letadla nijak speciálně nenakláněl nahoru či dolů kvůli zakřivení Země, čímž prakticky dokázal, že je Země plochá. Svůj výtvor hrdě zavěsil na internet, kde se od své komunity dočkal slušné podpory, ale když se o jeho experimentu dozvěděla širší veřejnost, okamžitě jej argumentačně zničila a D. Marble zůstal všem pro smích.

Co se týče samotných témat této konference, nechyběla například taková jako NASA and Other Space Lies, Flat Earth with the Scientific Method, Waking Up to Mainstream Science Lies nebo Testing the Globe. Zúčastnilo se jí jen kolem 500 lidí, ale pokud jste ji zmeškali, nezoufejte, druhý ročník je na programu už 15. listopadu 2018 v Denveru.

Domů
Sdílet
Diskuse