Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2017 16:25
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Hladovějící lední medvěd na smutných záběrech je srdceryvným důkazem globálního oteplování. Sotva se hýbe, protože už nemá kde lovit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Naše planeta potřebuje pomoc od svých obyvatel.

Globální oteplování existuje a po celé naší planetě páchá obrovské škody. I když stále existují miliony lidí, kteří považují současné klimatické změny za obyčejný mýtus, pravdou je, že naše planeta prochází obrovským procesem zvyšování teplot a doplácet na to začínají zvířata. O srdcervoucí záběry, které momentálně kolují internetem, se postaral fotograf Paul Nicklen a v doprovodu depresivní hudby není smutnějšího důkazu o tom, jak moc globální oteplování ovlivňuje naši přírodu.

Jen loni zjistili výzkumníci z University of Washington, že koncentrace ledu během letních měsíců klesá o téměř 9 procent každou dekádu, což je případ i tohoto medvěda, protože mezi přirozená místa výskytu ledních medvědů patří i kanadský Baffinův ostrov, odkud záběry pocházejí. Vyhladovělý lední medvěd na záběrech sotva chodí a nemá žádnou sílu na to, aby pokračoval v lovu, který mu mizení ledové pokrývky prakticky znemožnilo.

Paul Nicklen přitom za svou kariéru viděl na vlastní oči více než 3000 medvědů a vyjádřil se, že zvíře mohlo být jen pár hodin od smrti. Přemýšlel i nad tím, že by se mu snažil pomoci, ale nakonec se celý tým shodl na tom, že jakékoli pokusy by pouze prodloužily jeho trápení.

Domů
Sdílet
Diskuse