Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2017 15:16
Čas čtení 0:00
Radka T.

Žena se narodila bez předloktí, ale sebevědomí jí nechybí. Díky bionické ruce se cítí i vypadá sexy

Uložit Uložené

Dayna se považuje za výstřední bionickou ženu, na protézu se ale nechce stoprocentně spoléhat.

Naučit se žít s handicapem není jednoduché, ale jsou i lidé, kteří toho dokáží využít ve svůj prospěch. Neskrývají se doma, naopak, hrdě chodí mezi lidi a nebojí se promluvit i veřejně. Mezi ně se řadí i Dayna Troisi. Sympatická brunetka si užívá života a nebojí se o svých někdejších problémech otevřeně promluvit.

Dayna se narodila bez levé ruky, přesto nemá se svým sebevědomím nejmenší problémy. Netají se tím, že jí ho zvýšila i nová bionická náhrada. Protézu přitom mohla nosit už dříve, ale ani jedna se jí nelíbila. Technologie však jdou dopředu, ta správná chvíle si na ni počkala. Dayna dostala bionickou ruku a jak říká, od té doby se cítí i vypadá nesmírně sexy, ale nejen sama pro sebe, ale i pro jiné. „Vím, že jsem s mou bionickou rukou vnímána jako atraktivnější,“ prohlásila sebevědomá Dayna.

Mimochodem, i přesto, že má jednu končetinu bionickou, pracuje pro magazín GO, ale její články zveřejnily i jiné známé weby, například Vice či BuzzFeed. Netají se tím, že ji zajímají témata o lesbickém randění, kráse, módě a samozřejmě o její bionické ruce.

Jak prozradila v článku pro Marie Claire, protéza pro ni není jen prostředkem, jak docílit funkčnosti i „normálnosti“. Stala se jakýmsi jejím poznávacím znamením, které si různě zdobí. „Už nenosím protézu proto, že se bez ní cítím nejistě, ale beru ji jako bezstarostný doplněk,“ prohlásila Dayna.

Zavzpomínala i na jednu příhodu se svou bývalou přítelkyní v době, kdy moderní protézu ještě neměla. „Moje první vážná přítelkyně se mému pahýlu úspěšné vyhýbala. Ale v jedno líné odpoledne se za ním natáhla a políbila ho. Zalily mě slzy. Po tolika letech, co na něj lidé zírali nebo se omlouvali, když se ho omylem dotkli, jsem se cítila milovaná a žádaná,“ vyznala se. 

Bionickou ruku dostala v době, kdy se začala stýkat se svou současnou přítelkyní. Právě tehdy se jí dostávalo pochval, že s takovou protézou je sexy. A to jí dodalo potřebné sebevědomí i v rámci partnerského vztahu. Dayna nyní samu sebe označuje za výstřední bionickou ženu.

Zároveň však zdůrazňuje, že na svou náhradu ruky se nemůže a ani nechce příliš spoléhat. „Je v pořádku, že s bionickou rukou se cítím více sebevědomě, ale nechci zapomínat na to, že jsem měla ráda samu sebe a cítila se krásně i bez ní,“ vysvětluje. Podle ní je cesta k tomu, aby se člověk s handicapem měl rád, komplikovaná a náročná. Ona sama to však zvládá bravurně a pro mnohé je určitě inspirací.

Dayna přitom není jedinou ženou, která dokazuje, že i život bez ruky může být úžasný a naplňující. Inspirací v tomto směru je i Kelly Knox, známá modelka. Samu sebe charakterizuje jako obhájkyni rozmanitosti v módě, jejím cílem je bojovat proti předsudkům ohledně zdravotního postižení a změnit ideál krásy.

Její jméno však není známé jen ve světě módy – osvětu šíří všude, kudy chodí. Podpořila několik organizací, považují ji za nejvlivnější handicapovanou Britku a věnuje se motivaci dalších generací. Zdůrazňuje přitom, že se nikdy necítila jako postižená a byla by ráda, kdyby si podobný postoj osvojilo i okolí. Nikdo se totiž nemůže povyšovat nad ostatní, bez ohledu na to, zda trpí handicapem, nebo ne.

Domů
Sdílet
Diskuse