Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2017 22:28
Čas čtení 0:00
Marek R.

Moskva či New York. Těchto deset měst se těšilo na Instagramu největší popularitě v roce 2017

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ani tento rok se hodně překvapení nekonalo a v žebříčku jsou stálice jako Paříž nebo Londýn.

Na konci roku mnozí včetně nás sumarizují a do této skupiny patří i jedna z nejpopulánějších sociálních sítí - Instagram. Právě Instagram se rozhodl podělit se s veřejností o seznam měst, která byla v roce 2017 těmi úplně nejpopulárnějšími. Oproti minulému roku se toho moc nezměnilo a města jako New York, Londýn či Paříž si udržela své silné pozice, což se však dalo čekat. Pojďme se ale podívat na kompletní desítku.

Barcelona, Španělsko

Na desátém místě se umístilo druhé největší místo Španělska a metropole Katalánska, tedy Barcelona. Podle odhadů v roce 2016 navštívilo Barcelonu více než 32 milionů turistů, přitom počet obyvatel celého Španělska je 46 milionů a samotné Barcelony 1,6 milionu. I proto například v září tohoto roku se v ulicích města konaly protesty, neboť domácím obyvatelům se přestávají líbit každoroční návaly turistů. Ti jsou zvědaví zejména na Sagrada Familia, Casa Milá, Picassovo muzeum či na slavný klub hrající na Camp Nou.

Istanbul, Turecko

Město, které leží hned na dvou kontinentech. To je turecký Istanbul, největší město této rozsáhlé země a důležitá obchodní křižovatka a brána Orientu. Evropská část města nabízí řadu významných památek ještě z dob Byzantské říše a také historické centrum města, původem ještě z dob Římské říše. Ve městě se určitě vyplatí podívat se na Konstantinův sloup, Sulejmanovu mešitu, palác Topkapi či Hagia Sofia.

Jakarta, Indonésie

Velké popularitě se letos těšila i Jakarta, hlavní a zároveň i největší město Indonésie. Nachází se na severozápadě ostrova Jáva a turisté si i zde přijdou na své. Mohou navštívit Dream Park, kde si na své přijdou fanoušci zábavy a adrenalinu, vydat se mohou do národního muzea či národní galerie nebo si vychutnat místní trhy.

Petrohrad, Rusko

Své zastoupení v seznamu bude mít i Rusko a prvním zástupcem je Petrohrad, druhé nejvýznamnější kulturní, vědecké i ekonomické centrum po Moskvě. Spolu s hlavním městem je dodnes kulturním střediskem celostátního významu s mnoha památkami zapsanými na seznamu Světového dědictví UNESCO.

Navštívit je třeba jednoznačně Katedrálu svatého Izáka, která se stavěla po dobu okolo 40 let (1816 až 1858). Dále zde najdeme i Zimní palác, který dala postavit dcera Petra Velikého a navrhl ho významný barokní architekt Bartolomeo Rastrelli. Jeho první obyvatelkou byla carevna Kateřina Veliká. Palác je v současnosti součástí komplexu budov známého také jako Státní muzeum Ermitáž, ve kterém se nachází jedna z největších světových sbírek umění.

Los Angeles, USA

Prvním zástupcem Spojených států amerických v tomto instagramovém seznamu je město andělů, tedy Los Angeles. Jde o druhé nejlidnatější město země hned po New Yorku a jde o významné světové centrum kultury, vědy, technologií, mezinárodního obchodu a vzdělání. Našli bychom zde například Hollywood známý svou filmovou a kulturní identitou či známou pláž Venice Beach.

Paříž, Francie

V žebříčku nemůže samozřejmě chybět ani hlavní město Francie - Paříž. Paříž je významným světovým kulturním, obchodním i politickým centrem a také patří k nejnavštěvovanějším místům na světě. Dominantou města je Eiffelova věž, 324 metrů vysoká a 10 100 tun vážící architektonická dominanta uvedená do provozu v roce 1889 jako symbol tzv. Světové čestnosti, která patří k nejznámějším symbolům světa. Lidé se při návštěvě také podívají na katedrálu Notre-Dame, baziliku Sacré-Cœur či muzeum Louvre.

Sao Paulo, Brazílie

Zastoupení bude mít i Jižní Amerika, protože na čtvrtém místě najdeme Sao Paulo, nejbohatší a největší město Brazílie. V jihovýchodní části města bychom našli ulici mrakodrapů - Avenida Paulista. V jejím okolí je koncentrovaných nejvíce kvalitních restaurací a nočních klubů města a i proto se často Sao Paulo přezdívá tropickým New Yorkem. Najdeme zde také muzeum Museu de arte de Sao Paulo, kde je vystaveno mnoho děl od světových malířů jako Rembrant, Rubens nebo Renoir.

 

Londýn, Spojené království

Nemůže chybět ani jedno z nejvýznamnějších měst světa, největší a hlavní město Anglie - Londýn. Ten si sice oproti minulému roku pohoršil o jednu příčku, ale stále se udržel v první trojce nejpopulárnějších měst Instagramu. Tower Bridge, London Eye, Big Ben či mnohé výborné fotbalové kluby přilákají do města rok co rok miliony turistů, a tak se není co divit, že se Londýn opět ocitl v seznamu tak vysoko.

 

 

Moskva, Rusko

Druhým zástupcem Ruska v žebříčku nejoblíbenějších míst Instagramu je jeho hlavní město, tedy nádherná Moskva. To, co láká turisty na ruské metropoli, je hlavně Rudé náměstí a Kreml, ale otrlejší a daleko ostřílenější cestovatelé si pochvalují i kulturní rozměr celého města, návštěvu si podle nich zaslouží zejména Treťjakovská galerie.

New York, USA

Žádné překvapení se ani tento rok nekonalo, stejně jako ten minulý i tentokrát se New York stává nejoblíbenějším městem uživatelů Instagramu. New York - město, které nikdy nespí, plné žlutých taxíků a nablýskaných mrakodrapů sahajících do výšky. Velké jablko je rovněž domovem nejvíce taggovaných lokalit, kterými jsou ikonický Central Park, Times Square a Brooklyn Bridge.

Domů
Sdílet
Diskuse