Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2018 18:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Indický mnich utáhl náklaďák jen svým přirozením. Takzvaní sádhuové jsou známí ohromnou silou a černou magií

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neznámý vyznavač hinduismu předvedl nadlidský výkon.

Téměř každá návštěva divokého festivalu ti může poskytnout přímo nevídané pohledy. Lidé jsou v opojení omamnými či psychotropními látkami schopni schopni vyvádět opravdu pozoruhodné věci, to však ani zdaleka není případ toho, co se událo na hinduistickém festivalu Magh Mela.

Ten se každoročně koná v Indii a slouží především ke shromažďování přívrženců hinduismu. Těch se na místě objeví statisíce. Vše trvá 45 přibližně dní a kromě přátelských setkání se hinduisté koupou v řece Sangam.

Festival však také láká takzvané sádhy, něco jako vyvolené, posvátné hinduisty na vyšších úrovních. Tito mniši mohou často žít v izolaci a vyznávají hodnoty jako například znovuzrození. V Indii se jich nachází přibližně pět milionů a většina z nich jsou osamělí poutníci světem, kteří se snaží dosáhnout takzvané mókši, osvobození.

Neřeší luxus, běžné starosti a spíše se věnují bylinářství, jógínství či například černé magii. Sádhuové jsou známí extrémní fyzickou silou či duševní vyrovnaností a mají plno zápisů v Guinessově knize rekordů. A právě na zmiňovaném festivalu doručil neznámý sádhu nečekaný výkon.

Svůj pohlavní úd se rozhodl přivázat k přední části náklaďáku a následně ho táhl několik metrů a při všem s úsměvem mával i ostatním. Dechberoucí výkon je známkou ohromné síly, která si bezpochyby zaslouží pořádný obdiv.

Domů
Sdílet
Diskuse