Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2018 15:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena našla motýla na pokraji smrti, tak mu transplantovala křídlo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Romy zachraňuje motýly jako na běžícím páse.

Motýli lidem zpříjemňují pobyt na čerstvém vzduchu, když mávají svými barevnými křídly a létají z květu na květ, avšak i tito živočichové občas potřebují naši pomoc. Romy McCloskey zasvětila velkou část svého života pomoci právě jim a jejím oblíbeným druhem je velmi rozšířený monarcha stěhovavý.

Romy pravidelně zachraňuje motýly, kteří utrpěli zranění, ale nedávno se musela pustit do operace, kterou ještě v minulosti nezkusila. Jeden z motýlů, jehož objevila, se zřejmě vyvinul s defektem na křídle, a tak mu velká část pravého křídla chyběla. Romy však věděla, že při troše štěstí by mohl živočich prožít plnohodnotný život, který obvykle trvá od 2 týdnů do 5 měsíců, a proto s transplantací křídla neváhala.

Jako náhradní orgán použila křídlo z babočky, která uhynula jen pár dní předtím, a díky svým dovednostem z práce, kde se věnuje kostýmnímu návrhářství, proběhla operace rychle a úspěšně jen za pomoci běžných věcí z domácnosti. Křídlo pasovalo jako šité na míru a Romy už musela jen počkat, zda se druhý den po proceduře motýlovi podaří vzlétnout, nebo její práce vyjde nazmar. Naštěstí vše dopadlo dobře a Romy mohla motýla o pár hodin později vyfotografovat na stromě, kam si už zaletěl sám.

Domů
Sdílet
Diskuse