Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2018 21:39
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

BMW okázalým způsobem stanovilo nový světový rekord v nepřetržitém driftování

TECH
Uložit Uložené

Rekordní BMW M5 bylo pětkrát dotankováno za jízdy.

Rekordy spojené s driftováním nejsou pro BMW ničím výjimečným, protože na krku jich měla mnichovská automobilka již několik. Jako příklad poslouží vrcholný model M5, který v minulé generaci uskutečnil driftování dlouhé přes 82 kilometrů. Mezitím se však o slovo v dané disciplíně přihlásila Toyota s modelem GT86. Japonci zprvu zaznamenali nepřetržitý drift o délce 144 a později 165 kilometrů. Na zdolání tohoto rekordu Toyota do testovaného exempláře integrovala větší nádrž, díky čemuž mohl cenově dostupný sporťák driftovat téměř 6 hodin.

S příchodem nové generace M5 si však v BMW řekli, že supersedan si svůj titul vezme zpět. Němci však přišli s ještě dramatičtějším scénářem, a tedy, že jejich exemplář speciálně upraví tak, aby během rekordní jízdy mohl tankovat za jízdy. BMW tak nešlo cestou přídavných nádrží, ale vlastního tankovacího zařízení, které za pomoci znalostí z letectví umožňovalo během přibližně 50 sekund dotankovat 68 litrů benzínu. Za jízdy, během souběžného driftování dvou vozidel a pětkrát po sobě! BMW se tak velmi okázalým a napínavým způsobem podařilo stanovit nový rekord - instruktor Johan Schwartz celých 8 hodin driftoval po zavlažované dráze, čímž absolvoval 374kilometrovou jízdu bokem a zapsal se do Guinnessovy knihy rekordů.

Domů
Sdílet
Diskuse