Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2018 14:22
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

50 Cent přijímal Bitcoin už v roce 2014, díky čemuž nečekaně vydělal miliony. Za digitální měnu lidé kupovali jeho alba

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americký hudebník se může díky svému rozhodnutí z roku 2014 radovat.

Raper 50 Cent prožil v posledních letech komplikované období. V jednu chvíli se musel soudní cestou chránit před svými dluhy a technicky vyhlásil bankrot, aby hned o pár hodin později zveřejnil na Instagramu fotografii, na níž je obklopen stovkami tisíců dolarů.

Dnes je raperova finanční situace zřejmě stabilizovaná, přičemž jen nedávno vyšly na povrch informace o tom, že díky jeho vizionářskému přístupu k technologiím vydělal několik milionů. Ještě v roce 2014 vyšlo jeho album Animal Ambition, a protože chtěl být 50 Cent blíže ke svým fanouškům, umožnil jim nakupovat hudební tvorbu nejen za standardní měny, ale i za Bitcoiny.



V té době měl 1 Bitcoin hodnotu přibližně 660 dolarů a americký raper jich získal 700, díky čemuž v té době vydělal přes 400 tisíc dolarů. Zřejmě však nepřemýšlel nad tím, jak by mohl své Bitcoiny vyměnit za dolary, nebo jen nové kryptomeně důvěřoval, a tak se jí ani nedotkl a jak uvádí portál TMZ, všechny Bitcoiny 50 Cent dodnes vlastní.

I když jejich nestihl vyměnit za dolary v době, kdy cena Bitcoinu atakovala 20 tisíc dolarů, v současnosti mají jeho mince stále hodnotu přibližně 7 až 8 milionů dolarů, a proto se určitě nebude zlobit za rozhodnutí, které učinil ještě před čtyřmi lety.

Domů
Sdílet
Diskuse