Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2018 18:40
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

YouTube zastavil Loganu Paulovi veškeré příjmy z reklamy. Problémem bylo jeho pokračující nevhodné chování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Citelná rána pro youtubera, který nedokáže kontrolovat své nevybíravé vystupování.

Před několika týdny prolétla médii zpráva o jednom z nejsledovanějších youtuberů, Loganu Paulovi, který tehdy překročil všechny meze. Na svém kanálu uveřejnil video z nechvalně proslulého japonského lesa Aokigahara, kam je nejenže zakázáno vstupovat, ale mladík si navíc dovolil natočit mrtvolu člověka, který v lese spáchal sebevraždu.

Jeho chování vzbudilo vlnu nevole a přimělo k reakci i samotný YouTube. Ten Loganu Paulovi odebral přístup k platformě Google Preferred, která inzerentům umožňuje snadný přístup k nejoblíbenějším youtuberům a pozastavil dohody, které s ním byly uzavřeny ohledně tvorby obsahu pro prémiový YouTube Red

YouTube zastavil Loganu Paulovi veškeré příjmy z reklamy. Problémem bylo jeho pokračující nevhodné chování
Zdroj: Youtube.com

Pro youtubera, který měsíčně vydělává miliony dolarů, to však nebyla až tak citelná rána. Navíc ve svých videích často promuje také své kolekce oblečení a vysoké částky mu zřejmě přináší i jejich prodej. Akce ze strany YouTube ho však zřejmě trochu nahlodala, a tak se rozhodl na měsíc se svými vlogy přestat a přiznal, že incident z lesa Aokigahara byla chyba.

Pokud jste však viděli některá novější Loganova videa, je na nich patrné, že se mladý Američan vůbec nepoučil. V jednom z nich vyzývá své followery, aby vyzkoušeli životu nebezpečnou Tide Pod challenge, v dalším dává živé rybce „masáž srdce“ a v neposlední řadě také používá taser, aby oživil mrtvou krysu

Není tedy divu, že se YouTube rozhodl protentokrát zakročit rázněji. Tvůrci zábavných videí zastavil veškeré příjmy z reklam. Tentokrát však nejde o žádné malé částky nýbrž přibližně 1,2 milionu dolarů měsíčně, jak odhaduje SocialBlade. Pro magazín The Verge vysvětlil tento razantní krok mluvčí společnosti YouTube následovně: 

„Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli dočasně pozastavit reklamy na YouTube kanálech Logana Paula. Nešlo o snadné rozhodnutí, nicméně jsme přesvědčeni, že ve svých videích vykazoval model chování, který činí jeho kanál nejen nevhodným pro inzerenty, ale také potenciálně škodlivým pro širší tvůrčí komunitu.“ 

YouTube zastavil Loganu Paulovi veškeré příjmy z reklamy. Problémem bylo jeho pokračující nevhodné chování
Zdroj: Youtube.com

Zastavení příjmů z reklamy je tedy jen dočasné. Nicméně, YouTube dal tímto krokem jasně najevo, že takové chování nebude tolerovat. Zajímavé bude sledovat reakci Logana Paula. Je podle vás možné, aby se tentokrát opravdu poučil a dal své tvorbě nový směr?

Domů
Sdílet
Diskuse