Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2018 12:55
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Arteon nakonec přijde i jako stylové kombi. Dostane přeci jen šestiválec?

TECH
Uložit Uložené

To, o čem se už dlouho spekulovalo, se i uskuteční.

Volkswagen si v posledních letech jakoby začal uvědomovat, že na bohatou historii a tradice se již v současnosti nedá moc spoléhat, zejména pokud je zabalí do vskutku konzervativního obalu. I proto jsme odstupem času poznali designově velmi zajímavý T-Roc, nemluvě o mimořádně půvabném Arteonu. Zcela nové modely značky vnesly do portfolia nový dech, očekávají se však i další.

Brzy poznáme například novou generaci úspěšného Touaregu, nyní však už oficiálně víme i to, že brzy se přece jen dočkáme stylového kombi, protože lidé ze strany automobilky potvrdili jeho příchod. Řeč je samozřejmě o Arteonu, který ve smyslu nových informací uvidíme i jako jakýsi Shooting Brake. 

Arteon nakonec přijde i jako stylové kombi. Dostane přeci jen šestiválec?
Zdroj: xtomi.blogspot.sk

Zatím žádné bližší informace neznáme, ať už po stránce doby příjezdu, samotného názvu novinky nebo parametrů. Jasné však je, že půjde o designově hezčí a zajímavější kombi, než je klasický Passat Variant, o čemž má svědčit hlavně esteticky atraktivnější řešení zadní části. Zásadní otazník visí nad novou motorizací – prakticky od vstupu „klasického“ Arteonu na trh se šeptá o větší než čtyřválcové jednotce.

Prvotní zprávy hovořily o tom, že pod kapotu Arteonu stojícího na platformě MQB se vidlicový nebo řadový šestiválec nevejde, v kuloárech se však začíná stále více hovořit o agregátu VR6, tedy šestiválci s úzkým úhlem válců. Problémem však je, že v současnosti Volkswagen Group jednoduše takovým motorem nedisponuje. V úvahu teoreticky spadá pětiválec, který by se měl údajně časem objevit i v chystaném modelu Tiguan R. Nechme se tedy překvapit.

Domů
Sdílet
Diskuse