Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2018 12:04
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Souboj 600koňových supersedanů má překvapivě jednoznačného vítěze! E 63, nebo M5?

TECH
Uložit Uložené

Šíleně rychlé sedany ukázaly svou schopnost extrémně rychle akcelerovat.

Prakticky od momentu, kdy BMW představilo svou nejnovější generaci ostré M5, začalo nemilosrdné soupeření v rámci třídy. Narážíme na tradiční rivalitu mezi vrcholnými verzemi sedanů vyšší střední třídy, které už je možné dlouhá léta považovat za supersedany. Jako první začali novou kapitolu psát ve Stuttgartu, kde už dříve představili nový Mercedes-AMG E 63 S, tedy tehdejší nejnovější počin ze svaté trojky.

BMW se však nenechalo zahanbit a svého rivala přineslo s patřičnými zbraněmi. Ať už jde o stejně sofistikovaný pohon všech čtyř kol nebo obrovskou porci síly. Bylo tedy jen otázkou času, kdy portál Carwow ve smyslu svých tradic postaví bok po boku oba nové hráče a patřičně prověří, který z nich je rychlejší. Papír totiž snese všechno, realita však nejednou vypadá jinak. Navíc, v obou případech je téměř na vlas stejná i technika a parametry – E 63 S (4.0 V8 biturbo, 612 k & 850 Nm, 0-100 km/h za 3,4 s) vs M5 (4.4 V8 TwinPower Turbo, 600 k & 750 Nm, 0-100 km/h za 3,4 s). Takže nyní se posaďte a vyberete si favorita...

Domů
Sdílet
Diskuse