Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2018 13:35
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Arteon dostal interiér hodný luxusního Bentley. Za cenu Golfa najdete Alcantaru všude

TECH
Uložit Uložené

I takto může vypadat Volkswagen uvnitř.

Je nesporné, že s příchodem nového Arteona se v modelovém portfoliu značky Volkswagen přistoupilo na o něco zajímavější a poutavější designové směřování. Nástupce modelu CC i jakási náhrada za předešlý Phaeton se však prakticky od počátku potýká s kritikou na margo interiéru. Ten sice zdaleka není špatný, ale pravdou je, že palubní deska je prakticky celá převzata z Passatu, což veřejnost nepřijala moc pozitivně.

Na scénu však přichází německá společnost Neidfaktor, kterou známe díky rozsáhlým úpravám domácích značek, především vozidel Audi. Tentokrát však „tuner” přistoupil právě na kompletní inovaci vnitřku pýchy Volkswagenu, no a výsledkem je něco, co si pozornost opravdu zaslouží.

Arteon dostal interiér hodný luxusního Bentley. Za cenu Golfa najdete Alcantaru všude
Zdroj: neidfaktor.com

Interiér neprošel změnou tvarů a ani nedostal nové technologie či dodatečné nástavce. Gro úprav a vlastně podstatou celé přeměny je příval luxusnějších a hodnotnějších materiálů, které najdeme všude tam, kde se podíváme. Jak je přitom zvykem a tradicí úpravce, bohatě zastoupena je hlavně Alcantara. Ať už jde o většinu částí palubní desky, středový tunel, volant nebo samotné sedačky, všude najdeme právě tento poslední roky stále stále vyhledávanější materiál.

R-linový kokpit dále zdobí karbon, výrazné červené prošívání a detaily, zatímco kompletně přečalouněná sedadla dostala vyzývavější vzor. Takto nakonfigurovaný Arteon tedy rozhodně interiérem zaujme a nepůsobí fádním dojmem jako dosud. Otázkou je, kolik majitelů nádherného Arteona po takové úpravě reálně sáhne, zvláště pokud napíšeme, že celá tato sranda stojí 17 až 20 tisíc €, což je cenová hladina aftermarketových úprav v případě značek jako Bentley a podobně. Výsledek však rozhodně stojí za to.

Domů
Sdílet
Diskuse