Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2018 13:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Univerzita dostala budku, kam se studenti mohou jít vyplakat. Mají k dispozici plyšové hračky i úplnou samotu k odstranění stresu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Studium na univerzitě může dát psychickému stavu člověka zabrat.

Studium na univerzitě často znamená obrovský psychický tlak a stres. Zejména v momentech, kdy se už semestr chýlí ke konci a na řadu přicházejí zkoušky. Řada studentů ztrácí přehled o svém životě a dostává se do depresivních stavů. Zřejmě každý z nás už občas dostal pocit, jako by byl úplně prázdný a nevěděl, jak dále pokračovat, což zažil i Nemo Miller.

Nemo studuje na University of Utah a věnuje se i vizuálnímu umění. To ho přimělo zamyslet se nad tím, jak by mohl svým studentským kolegům pomoci. Nakonec vymyslel zajímavý koncept. Nazval ho The Cry Closet a při konstrukci nepoužil žádné peníze od školy, aby nikdo nemohl kritizovat, že univerzita utrácí své finance za nepotřebné záležitosti.


Vedle budky studenti najdou i seznam pravidel. Uvnitř můžeš využít všechny plyšové hračky, ale neměl bys v ní strávit více než 10 minut, aby měli i ostatní studenti šanci dostat se dovnitř. Do budky by samozřejmě neměli ani chodit dva studenti najednou, aby se náhodou neproměnila v sexuální prostor přímo v knihovně. Možná by se podobná budka hodila i na českých univerzitách.


Domů
Sdílet
Diskuse