TasteAtlas je platforma, kde turisté mohou hodnotit jídla, která ochutnají na svých cestách. Svoje poznatky na stránku zapisují podle počtu hvězdiček s případným komentářem. My se nyní zaměříme na potraviny z Česka, které jsou nejčastěji hodnocené.
10. Křížaly
„Tato oblíbená česká svačinka se připravuje z jablek zbavených jadřinců a nakrájených na plátky, které se pomalu suší na vzduchu nebo dehydratují v troubě. V závislosti na velikosti a řezu se jejich struktura liší od tenkých a křupavých až po silné a žvýkavé.“ Kdo by si nevzpomněl na prázdniny u babičky a vůni křížal schnoucích na topení. Zdravý doplňek krabičky se svačinou nejednoho školáka.

9. Škvarky
Web říká, že má potravina původ na Balkáně a popisuje přípravu takto: „Tato varianta vepřových škvarků je obvykle domácí a vyrábí se tepelným odsáváním tuku ze sádla. Sádlo se obvykle nakrájí na špalíčky a smaží se ve vlastním tuku, dokud se nerozpustí a v hrnci nezůstanou tvrdé a křupavé vepřové škvarky.“ Tradiční zabijačkový pokrm se u nás servíruje na krajíci chleba, namazaném sádlem a posypaným cibulí.
