8. Tradiční lovecký salám
Lovečáček je první potravinou na seznamu označenou certifikátem Evropské unie TSG (Zaručená tradiční specialita). „Vyrábí se ze směsi hovězího a vepřového masa s přídavkem mletého černého pepře, cukru, česneku, mletého hřebíčku a kolagenových střívek. Proces uzení za studena dodává loveckému salámu zajímavé aroma. Chuť loveckého salámu lze popsat jako velmi pikantní a slanou.“

7. Pražská šunka
Název Pražská šunka se používá od 60. let 19. století k označení jednoho z nejoblíbenějších českých masných výrobků. Web popisuje šunku takto: „Pražská šunka je v České republice tradiční šunka s kostí, vykostěná nebo konzervovaná. Maso je po nakrájení růžové a křehké, struktura je pevná a kompaktní. Má kompaktní strukturu a slanou chuť typickou pro vařenou šunku.“

6. Odrůda jablek Opál
Tuto odrůdu jablek vyšlechtil Ústav experimentální botaniky AVČR zkřížením odrůd Golden Delicious a Topaz. „Jsou středně velká až velká a kulatá. Slupka je citronově žlutá, zatímco struktura dužiny je měkká a křupavá. Chuť je sladká a mírně trpká s nádechem banánu, hrušky a kokosu,“ říká o odrůdě web. Jablka pěstuje výhradně společnost Broetje Orchards ve státě Washington a v některých sadech v Evropě, ale žádný z nich není v České republice.
