Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
Čteš článek:
Tohle jsou nejpopulárnější české potraviny podle turistů. První místo tě nejspíš překvapí

8. Tradiční lovecký salám

Lovečáček je první potravinou na seznamu označenou certifikátem Evropské unie TSG (Zaručená tradiční specialita). „Vyrábí se ze směsi hovězího a vepřového masa s přídavkem mletého černého pepře, cukru, česneku, mletého hřebíčku a kolagenových střívek. Proces uzení za studena dodává loveckému salámu zajímavé aroma. Chuť loveckého salámu lze popsat jako velmi pikantní a slanou.“

lovecký salám
Zdroj: Pohled 111 / Wikimedia Commons

7. Pražská šunka

Název Pražská šunka se používá od 60. let 19. století k označení jednoho z nejoblíbenějších českých masných výrobků. Web popisuje šunku takto: „Pražská šunka je v České republice tradiční šunka s kostí, vykostěná nebo konzervovaná. Maso je po nakrájení růžové a křehké, struktura je pevná a kompaktní. Má kompaktní strukturu a slanou chuť typickou pro vařenou šunku.“

mad wines, víno, tomáš šajgal
Zdroj: Refresher/Ľubo Baran

6. Odrůda jablek Opál

Tuto odrůdu jablek vyšlechtil Ústav experimentální botaniky AVČR zkřížením odrůd Golden Delicious a Topaz. „Jsou středně velká až velká a kulatá. Slupka je citronově žlutá, zatímco struktura dužiny je měkká a křupavá. Chuť je sladká a mírně trpká s nádechem banánu, hrušky a kokosu,“ říká o odrůdě web. Jablka pěstuje výhradně společnost Broetje Orchards ve státě Washington a v některých sadech v Evropě, ale žádný z nich není v České republice.

jablka opál
Zdroj: Wikimedia Commons / CTHOE
Čti na další straně Čti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse