Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2018 11:03
Čas čtení 0:00
Sona O.

Sex s robotem není tabu. 4 z 10 tázaných by ho chtěli vyzkoušet

TECH
Uložit Uložené

Změny v sexuální oblasti nakonec nemusí vůbec vypadat tak, jak jsme si dosud mysleli. Stanou se roboti běžnou součástí našich životů?

Vypadá to tak, že lidem by sex se strojem vůbec nepřekážel. Samozřejmě, svou vizáží by musel připomínat člověka. Alespoň tak to vidí 4 z 10 Američanů podle nejnovější studie. Všichni z nich by to udělali alespoň jednou, jen aby věděli, jaký pohlavní styk s robotem je. Najdou se však i tací, kteří by sex s robotem preferovali před tím s lidskou bytostí a je to až šokujících 16 % dotázaných.

Do výzkumu se zapojilo 2000 zákazníků internetového obchodu EdenFantasys, který prodává hlavně různé sexuální hračky. Jednou ze základních otázek bylo to, jaký by tento robot měl být. Téměř polovina se shodla na tom, že by se jim více líbil stroj, který je schopen mluvit, vytvářet si vzpomínky a dokáže cítit. 4 % lidí by však nemělo problém ani s robotem jako takovým, tedy nemusel by nijak připomínat člověka.

Asi nejvíce zarážející je fakt, že existují jedinci, kterým by nijak nevadil ani vztah s takovým strojem. Dokonce by ho až 13 % preferovalo před vztahem s lidskou bytostí.

Harmony a Henry jsou dva humanoidi s neutuchající chutí na sex. Každý zákazník jim může vybrat vzhled, jaký jen chce. Harmony je útlá dívka s ženskými křivkami a Henry 182 cm vysoký, svalnatý mladík. Budou prvními sex roboty svého druhu na světě.

Přestože se většina dotázaných shodla na tom, že by za stroj nezaplatili více než 35 000 korun, finální cena Harmony a Henryho bude mnohem vyšší. Výrobci částku stanovili na něco okolo 230 000 korun. Společnost plánuje prodej odstartovat už na Vánoce.

Většina účastníků průzkumu si myslí, že se roboti stanou běžnou součástí našeho života již do 50 let.

Domů
Sdílet
Diskuse