Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2018 10:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Adidas znechutil internet novou kolekcí ze Sovětského svazu. Na sociálních sítích si značka za retro oblečení vysloužila vlnu kritiky

ZAJÍMAVOSTI ADIDAS
Uložit Uložené

Známá společnost si na internetu vysloužila vlnu negativních reakcí.

Čas od času se skoro každé společnosti podaří udělat tah, který znechutí polovinu internetu. Nevíme, nad čím přemýšleli ve společnosti adidas, když představili svou novou kolekci inspirovanou Sovětským svazem. Na stránce značky jsi měl k dispozici několik kusů oblečení od triček přes dresy až po tílka. Každé z nich na sobě mělo velký nápis USSR a na hrudi dokonce nechyběl ani sovětský symbol.

Zaskočení byli i na litevském ministerstvu zahraničí

Adidas znechutil internet novou kolekcí ze Sovětského svazu. Na sociálních sítích si značka za retro oblečení vysloužila vlnu kritiky
Zdroj: Twitter

Adidas si možná myslel, že netradiční kolekcí zaujme i na ruském trhu krátce před začátkem fotbalového mistrovství světa, jenže opak se stal pravdou. Netrvalo dlouho a kolekce si všimly desítky nespokojených zákazníků, kteří nevěřili vlastním očím.

Na sociálních sítích začala silná kampaň proti známé značce, přičemž se do debaty nezapojili jen obyčejní uživatelé, ale i litevské ministerstvo zahraničí. Lidé nedokázali pochopit, jak může adidas prodávat podobnou kolekci i přesto, že je Sovětský svaz zodpovědný na smrt desítek milionů lidí.

Doporučeno
Tyhle tři siluety adidas Originals patří mezi ikony streetwearu. Ovládnou i letošní jaro Tyhle tři siluety adidas Originals patří mezi ikony streetwearu. Ovládnou i letošní jaro 2. dubna 2024 15:30


Země jako Litva či Lotyšsko se dodnes vzpamatovávají z desetiletí, která strávily pod sovětskou nadvládou a kolekce propagující Sovětský svaz jim rozhodně nepřišla vtipná ani vhodná. Na Twitteru se objevily i ironické vzkazy, zda nechce adidas vyrobit rovnou kolekci podporující všechny známé totalitní režimy z historie, protože někdo by si určitě koupil i tričko s hákovým křížem.



 

Domů
Sdílet
Diskuse