Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2018 14:09
Čas čtení 0:00
Sona O.

Kvůli maturitám v Alžírsku vypnou internet i mobilní sítě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přijdou ti podmínky maturit v Česku přísné? Proti Alžírsku to ještě nic není.

Číhá na tebe zamračená učitelka, když se jen posuneš na židli? Znervózňuje tě, jak se v podpatcích pomalu prochází mezi lavicemi a číhá jako orel na svou kořist? Tak teď si představ, že bys měl maturovat v Alžírsku, kde vládnou neuvěřitelně přísné podmínky.

Letošní maturitní zkoušky se v zemi odehrávají mezi 20.–25. červnem a studenti si musí zvykat na velmi striktní pravidla.

Kvůli maturitám v Alžírsku vypnou internet i mobilní sítě
Zdroj: unsplash.com

Alžírsko se rozhodlo blokovat přístup na internet. Pokud si myslíš, že si při nepřízni osudu složitou otázku zkrátka vygooglíš, Alžírsku s tím raději nepočítají. Vláda totiž na celou hodinu zablokuje přístup k internetu.

Pokud by se ti i navzdory všem opatřením nějakým zázrakem podařilo dostat na web, na sociální sítě se určitě nepřihlásíš. Kamarád ti tak přes Messenger správnou odpověď nepošle. Ještě drsnější je fakt, že Facebook bude nedostupný během celého zkušebního období. Alžířany tak od studia už opravdu nic nevyruší.

Na mobil i pevnou linku zapomeň taky. Chceš ze zoufalství zavolat babičce, ať ti prozradí něco z dějin? V Alžírsku mají smůlu, všechny mobilní i pevné linky budou během testování mimo provoz.

Po tolika opatřeních už snad ani není možné, aby někdo ze studentů svůj mobil či laptop opravdu k něčemu použil, ale i tak je pro jistotu před učebnami čekají detektory kovů, které okamžitě odhalí jakékoliv elektronické zařízení.

Maturitní zkoušku si v Alžírsku letos projde 700 tisíc studentů. Výsledky budou znát 22. července. K radikálním opatřením se odhodlali poté, co v roce 2016 unikly maturitní otázky na veřejnost.

Domů
Sdílet
Diskuse