Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2018 20:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Španělskou Miss Universe vyhrála poprvé transgender soutěžící

Uložit Uložené

Sympatická Angela Ponce svým vítězstvím boří předsudky.

Před pár dny se v soutěži Miss Universe psala historie. Titul španělské Miss Universe získala poprvé transgender žena, která zvítězila v silné konkurenci soutěžících a představí se na celosvětové verzi Miss Universe, kde bude reprezentovat svou rodnou zemi.

Soutěže krásy přitom již delší dobu nejsou čistě jen o kráse a zbavují se také prohlídek v plavkách, a tak do popředí konečně vystupuje kromě krásy i charisma, inteligence či smysl pro humor. V každé z kategorií Angela Ponce exceluje, díky čemuž i triumfovala.

Na svém Instagramu po výhře napsala, že odjakživa snila o zastupování španělských barev před celým světem. Teprve 26letá modelka by chtěla do celosvětového kola soutěže přinést myšlenky inkluze a rozmanitosti, ale neplánuje se zaměřovat výlučně na LGBTQ+ komunitu. Nejraději by byla, kdyby celý svět pochopil, že diverzita je přesně to, co lidi dělá výjimečnými.

Do soutěže se Angela mohla přihlásit až po roce 2012, kdy Miss Universe Organisation odstranila zákaz pro transgender soutěžící. Španělka se stala první transgender osobou, která titul i získala. Uvidíme, jak se jí bude dařit na světovém fóru.

Domů
Sdílet
Diskuse