Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2018 18:44
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

FIFA pozvala všech 12 chlapců zachráněných z jeskyně na finále MS. Thajští fotbalisté už dostali pozvánku i do Anglie

SPORT FIFA THAJSKO
Uložit Uložené

Fotbalisté svůj sport milují a finále mistrovství světa by bylo skvělou odměnou.

Záchranná akce v dalekém Thajsku dopadla na výbornou. Všech 12 chlapců potápěči ve zdraví vytáhli z jeskyně ven, a i když dva či tři z nich zůstávají na pozorování v nemocnici, protože by mohli trpět plicní infekcí, jejich zdravotní stav je obdivuhodný vzhledem k tomu, že malí fotbalisté strávili v jeskyni více než dva týdny. Uvědomují si to i zástupci fotbalové federace FIFA.


Vyšlo to jen velmi těsně, ale s trochou úsilí by FIFA mohla chlapcům splnit sen. Její šéf Gianni Infantino poslal šéfovi thajské fotbalové federace dopis, ve kterém všechny chlapce i s trenérem srdečně pozval na finálový zápas probíhajícího mistrovství světa.

Ačkoliv původní plán vypadal mnohem skeptičtěji, v současnosti zbývá do finálového zápasu 15. června ještě necelých 5 dní, během kterých by chlapci mohli strávit čas se svými rodinami, a pak se vydat do Ruska na nejradostnější dobrodružství svého života. Zatím není jasné, zda to bude možné, ale celý fotbalový svět věří, že chlapci se v Rusku objeví. Pravděpodobně se však nestihnou do finále zotavit.

Doporučeno
„Ten slon si odpočine, až zemře.“ Mluvili jsme se ženou, která v Thajsku zachraňuje slony před krutostmi turismu „Ten slon si odpočine, až zemře.“ Mluvili jsme se ženou, která v Thajsku zachraňuje slony před krutostmi turismu 8. dubna 2023 9:00

Do zástupu gratulantů se dokonce přidal i Manchester United. Na svém Twitteru poděkoval záchranářům a přeživším chlapcem vzkázal, že v nejbližší sezóně mají na Old Trafford dveře otevřené. Po finále mistrovství světa tak budou mít thajští fotbalisté příležitost přeletět polovinu světa i do Anglie a my nepochybujeme, že během výletu stihnou i více zápasů, protože podobně jako United zareagují i další evropské kluby.


Domů
Sdílet
Diskuse