Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2018 12:36
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Bohatí Rusové nechtějí stát v zácpě, tak si kupují sanitky. Vytvoří si luxusní interiér a tváří se, že zachraňují životy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ruští byznysmeni na etiku nehledí.

Dopravní zácpy si neužívá nikdo z nás. Jde o neoblíbenou a otravnou záležitost, která bere ohromné množství času a ti nejvytíženější na stání před semafory ani nemají čas. I v Praze si neustále stěžujeme na intenzitu zácp, ve skutečnosti se však s většími městy nemůžeme ani srovnávat.

Jen v takové Moskvě žije 12 milionů lidí. Zácpy jsou tam tedy opravdu silného kalibru – místní byznysmeni však našli jedinečné řešení, které sice není moc v souladu se zákonem, ale kreativita mu rozhodně nechybí. Ruští boháči se totiž dostanou k vyřazené sanitce (nebo ji odkoupí). Následně její interiér přemění v luxusní obývák a v podstatě jde o solidní limuzínu ukrytou v sanitce.

Bohatí Rusové nechtějí stát v zácpě, tak si kupují sanitky. Vytvoří si luxusní interiér a tváří se, že zachraňují životy
Zdroj: Stolbovsky

To samozřejmě lidé stojící v zácpě nevědí, a když bohatí Rusové spustí modré majáky, musí dát přednost. A to i přesto, že uvnitř nikdo neumírá. Jízdu takovou sanitkou si můžeš i objednat, samozřejmě ilegálně, a to za zhruba 3 a půl tisíce korun. Odhalit je vůbec není jednoduché, mimo jízdy jsou skryté a při zapnutých majácích se je ruská policie neodvažuje zastavit – co když by opravdu šlo o život.

Domů
Sdílet
Diskuse