Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2018 17:27
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Je modelkou pro Victoria's Secret a ve volném čase se věnuje programování. Americká kráska Karlie Kloss nezaujme jen vzhledem

Uložit Uložené

Mladá, krásná a úspěšná. Americká topmodelka a podnikatelka stihla oslnit celý svět.

Už z nadpisu musí být zřejmé, že 25letá Karlie Kloss nepatří mezi běžné supermodelky. Ano, i ona běhá z jedné módní přehlídky na druhou, její tvář zdobí obálky mnoha známých magazínů a dlouhodobě spolupracuje se značkou Victoria's Secret. Karlie Kloss se však kromě toho zajímá o technologie, matematika jí jde velmi dobře a ve svém volném čase učí mladé dívky programovat. Ano, čtete správně. Studovala na New York University, je filantropka, běhá maratony, pečuje o svůj vlog a věnuje se pečení. I vy se ptáte, jak to všechno může stíhat? Pojďme pěkně od začátku.

Karlie Kloss vyrůstala v americkém městě St. Louis a nikdy ani nesnila o povolání modelky. Namísto toho navštěvovala hodiny baletu, plnila si školní povinnosti a chtěla se stát lékařkou. S modelingem přišla poprvé do kontaktu, když se jako 13letá zúčastnila místní charitativní módní přehlídky. Tam ji objevil modelingový skaut a od té doby se věnuje modelingu profesionálně.

Její první velká módní přehlídka byla rovnou pro Calvin Klein na newyorském týdnu módy v roce 2007. Karlie tehdy bylo teprve 15 let. Její kariéra se rozběhla přímo raketově a dosud spolupracovala asi se všemi prestižními značkami jako například Dior, Louis Vuitton, Oscar de la Renta, Marc Jacobs nebo Versace. Je tváří značek adidas a Swarowski a ambasadorkou L'Oreal Paris. Není jí ještě ani 30 let a na titulce magazínu Vogue se objevila 38x. Časopis TIME ji v roce 2016 zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí planety.

Ve světě ji proslavilo zejména dlouholeté působení pro značku Victoria's Secret. Na nejkrásnější show roku debutovala v roce 2011 a dosud jsme ji mohli vidět na každé přehlídce kromě let 2015 a 2016. Dvouletou pauzu si dala proto, aby se mohla naplno věnovat studentským povinnostem na NYU. Přeci jen, skloubit studium a profesionální modeling musí být určitě náročné. V té době také rozjížděla svůj mimořádně úspěšný YouTube kanál Kloss a založila Kode with Kloss.

Kode with Kloss je nezisková organizace, která učí mladé ženy programovat a poskytuje jim stipendia. Jak jsme již zmínili, Karlie je známá svým nadšením pro technické vědy a k programování se dostala v roce 2015. Velmi rychle se naučila základy nejen Ruby, ale i jiných programovacích jazyků. Jejím hlavním cílem je dodat mladým ženám odvahu, aby se i ony začaly věnovat technice.

Karlie je známá i svou rozsáhlou charitativní činností. V roce 2012 zkombinovala svou vášeň pro pečení s filantropií a ve spolupráci s newyorským mléčným barem Momofuku rozběhla Kloss – vlastní linii veganských a gluten-free cookies. Výtažky z jejich prodeje putovaly na podporu charitativních projektů FEED.

A co její soukromí? Karlie Kloss od roku 2012 tvoří pár s vlivným americkým podnikatelem a investorem Joshuou Kushnerem. Žijí spolu v New Yorku.

Karlie Kloss je již ve svém mladém věku mimořádně úspěšná, ale ještě ani zdaleka nedosáhla všeho, co chtěla. V budoucnu plánuje dokonce rozjet vlastní startup. My doufáme, že ji i letos uvidíme kráčet na přehlídce Victoria's Secret. A i kdyby náhodou ne, určitě o ní ještě uslyšíme.

Domů
Sdílet
Diskuse