Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2018 12:18
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Nahá profesorka na přednášce vysvětlovala důležitost feminismu v ekonomii

ZAJÍMAVOSTI FEMINISMUS
Uložit Uložené

Lektorka z Univerzity v Cambridgi považuje svou formu protestu za umění.

Kontroverzní pedagožka prestižní Cambridgeské univerzity se během přednášky s názvem Feminismus poznává ekonomii pořádně odvázala. Téměř kompletně nahá, s bankovkami zakrývajícími její intimní partie, chtěla upozornit na důležitost feminismu v ekonomické sféře a svou poměrně bizarní podporu ženského hnutí považuje za umění. Jako třešničku na dortu k tomu natočila i video, které se na sociálních sítích za pár dní stalo hotovým virálem.

Victoria Bateman, o níž je řeč, má magisterský a doktorský titul z Oxfordské univerzity. Její hlavní specializace je makroekonomie, britská ekonomická historie a feminismus. Profesorka je velmi dobře známá i díky svým nahým demonstracím z minulosti. Například v roce 2016 vyjádřila svůj nesouhlas k vystoupení Británie z EU polonahá s nápisem na prsou a břiše: „Brexit zanechá Británii nahou,“ a v roce 2014 si zase nechala namalovat vlastní akt, u kterého následně sama pózovala.

Ve virálním videu tvrdí, že ekonomové by měli brát feminismus mnohem vážněji a právě proto se „oblékla“ do bankovek v hodnotě 70 liber. Ty mají představovat znaky moderní doby symbolizující ekonomii, zatímco její polonahé tělo zas znázorňují feministické heslo „Moje tělo, moje volba“. Video za týden zhlédlo více než milion lidí. Ne všichni však s profesorkou souhlasí a mnozí považují její exhibicionismus za nevhodný.

Domů
Sdílet
Diskuse