Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2018 11:52
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Marihuana může na finančních trzích překonat kryptoměny

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Vše nasvědčuje tomu, že postupná legalizace marihuany v zámoří bude mít dopad na finanční trh.

Kanada se už za pár dní stane první zemí G7, která se odhodlala kompletně legalizovat marihuanu na celém svém území. Logicky se očekává velký zájem aktivních uživatelů a také přirozený růst spotřebitelské poptávky. Analýza kanadské banky CIBC hovoří o potenciálních maloobchodních tržbách v hodnotě 6 miliard dolarů v roce 2020.

Vše nasvědčuje tomu, že segment s veselou zelenou rostlinkou by měl předběhnout i ten s alkoholem. Zvyšují se produkční kapacity a investoři se začínají zajímat o kanadské výrobní společnosti marihuany. Nakupují akcie a jejich cílem je být u zrodu tohoto novodobého byznysu.

Portál hnonline.sk dále píše o podobnosti tohoto případu s kryptoměnami. V článku najdeme i přeložené vyjádření uznávaného analytika J. Rosu, který hovoří o tom, že marihuanu provází velké šílenství v médiích i vysoká míra nejistoty, což by mohlo bublinu její hodnoty nejprve výrazně nafouknout.
 
Hodnotu segmentu s marihuanou v současnosti zvyšují i další firmy, které mají zájem stát se jeho součástí, resp. rozšířit nabídku o produkt obsahující marihuanu. Dozvídáme se, že zájem už projevilo několik pivovarů a společnost Coca-Cola, která má v plánu prodávat nápoj s obsahem zelené rostliny.
Domů
Sdílet
Diskuse