Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2018 9:23
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Vegani se na internetu rozčilují, že bankovky mohou obsahovat živočišný tuk

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Australská banka přítomnost vedlejšího produktu potvrdila.

Na internetu se objevují informace o netradičních ingrediencích v jídle, které pravidelně konzumujeme. Co všechno se však využívá při výrobě bankovek, ale zjišťuje jen málokdo.

Facebooková stránka Project Nightfall nedávno publikovala video, ve kterém ukazuje, že bankovky více než dvou desítek zemí při výrobě spotřebovávají zvířecí lůj.

Mezi dané země patří například Austrálie, Kanada, Velká Británie, Malajsie a jiné. Živočišný produkt přítomný v bankovkách se jistěže neshoduje s hodnotami lidí podporujících rostlinnou stravu.

Tvůrci videa divákovi prozradí, co se skrývá za tajemstvím kanadské bankovky, která zůstane neporušená i pod proudem vody. Banky Austrálie i Velké Británie malou přítomnost živočišného tuku v bankovkách oficiálně potvrdily.

Lůj se ale kromě bankovek může nacházet v mýdle, v krémech, ve svíčkách a jiných produktech, které zřejmě v domácnosti vlastníš i ty. 

Domů
Sdílet
Diskuse