Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2018 10:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zambie chce vyvraždit přes 2000 hrochů, neboť si s nimi po přemnožení prý neumí poradit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na zemi se už snesla velká vlna kritiky.

Africká země Zambie po dvou letech obnovila svůj kontroverzní plán na kontrolované vyvraždění 2000 hrochů.

Už před dvěma lety svět vládu zkritizoval za to, že nedokázala představit žádné vědecké důkazy, které by dokázaly plán utratit tolik hrochů obhájit, a tak byl nápad zastaven.

Čas však podle vlády ukázal, že zastavit zabíjení byla chyba, a tak s ním chce znovu začít. Odstranění dvou tisíců hrochů by samozřejmě neproběhlo najednou, ale v rozmezí pěti následujících let.

Země argumentuje tím, že v její východní části momentálně žije více než 13 tisíc hrochů, i když přírodní podmínky prý dokáží poskytnout útočiště a obživu jen pěti tisícům z nich.

Ochranáři proto před lety navrhovali alternativu, díky které by mohli být hroši přemístěni, jenže podle vlády by byl transport zvířat příliš drahý.

Největším problémem je pobyt hrochů u koryta řeky Luangwa, jejíž vodní hladina údajně nepostačuje k pokrytí potřeb všech hrochů.

Světové ochranářské organizace už při prvotním návrhu upozorňovali, že Zambie chce na zabíjení zvířat jen vydělat a umožnit lovcům, aby za legální odstřel hrochů štědře zaplatili.

Zambie chce vyvraždit přes 2000 hrochů, neboť si s nimi po přemnožení prý neumí poradit
Zdroj: Pixabay
Domů
Sdílet
Diskuse