Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2018 19:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Chirurgové oddělili spojená dvojčata zcela zdarma, protože rodiče si zákrok nemohli dovolit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeden z nejkrásnějších příběhů z nemocničního prostředí.

Rodiče indických dvojčat, která se narodila spojená, nemohli uvěřit tomu, že místní chirurgové v nemocnici SS Hospital ve městě Varanasi provedli náročnou rozdělovací operaci bez nároku na výplatu.

Chudí rodiče teprve třídenních dvojčat neměli dostatek peněz na to, aby za oddělení svých dětí zaplatili. Dvojčata po narození dohromady vážila jen něco málo přes 3 kilogramy, takže jim hrozily vážné zdravotní komplikace, kdyby se lékaři nepustili do zákroku co nejdříve.

Chirurgové zvládli obě děti uspat ve stejné chvíli, a tak mohla operace začít bez problémů. I přesto se však komplikace objevily, protože organismus jen stěží dokázal obě tělíčka zásobovat krví. Do operace se muselo pustit až pět chirurgů, deset lékařů a 15 sester.

V rámci ní se lékařům podařilo oddělit hrudní koš dětí, avšak rozdělit museli i játra, která kvůli defektu sdílela. Oddělené dvojčata by si měli šťastní rodiče odnést domů už za pár dní. Zatím nevybrali jména, a tak se možná inspirují jmény lékařského týmu. Na závěr si na oslavu udělali společnou selfie. 

Domů
Sdílet
Diskuse