Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2018 22:32
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Řidič školního autobusu celý rok šetřil, aby všem dětem koupil vánoční dárky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Chtěl svým malým pasažérům udělat radost.

Řidič školního autobusu ve Spojených státech amerických celý rok poctivě šetřil, aby mohl na Vánoce vykouzlit úsměvy na tvářích svých malých pasažérů. Curtis Jenkins řídí školní autobus v Dallasu, každý den vozí žáky ze základní školy Lake Highlands Elementary School.

Do této školy chodí žáci ze všech sociálních vrstev a rodiče se společně s učiteli snaží vytvořit prostředí, ve kterém na původu či majetku nezáleží.

Uvědomoval si to i Curtis, který si před Vánocemi nenápadně začal sepisovat seznam toho, co by děti chtěly najít pod stromečkem. Množství z nich pochází z rodin, které si mnoho dárků nemohou dovolit, avšak ani on sám z platu řidiče autobusu nemohl vyskakovat.

Přesto investoval hromadu našetřených financí, aby koupil dárek podle přání pro opravdu každého malého pasažéra. Dárky všem předal 21. prosince ráno, když děti postupně vyzvedával na cestě do školy, a rozzářil jim obličeje. Jedno z nich se ho zeptalo, zda je Santa Claus.

Curtis se okamžitě stal místní celebritou. Tisíce lidí příběh komentovaly a sdílely, ba co víc, našli se i náhodní rodiče, kteří se o plánu šoféra autobusu dozvěděli a hned mu přispěli, aby nemusel utrácet jen své vlastní peníze.

Řidič si nyní založil vlastní nadaci a plánuje pomocí ní pomáhat každému, kdo se ocitne v nepříjemné situaci.

Domů
Sdílet
Diskuse