Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2019 10:30
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

53 tisíc korun za nicnedělání. Pracovní dobu můžeš trávit, jak chceš

ZAJÍMAVOSTI ŠVÉDSKO
Uložit Uložené

Až na jeden malý háček ti švédské zaměstnání nabízí úplnou svobodu.

I lidé, kteří svou práci bezvýhradně milují, se určitě občas zamyslí nad tím, jaké by to bylo živit se jiným zaměstnáním. Ještě krásnější je však představa, že děláš všechno, co chceš, a ještě za to dostáváš zaplaceno, a to nemalé peníze.

Podobná příležitost se právě objevila ve Švédsku a ve hře je fantastická pracovní náplň a také nemalé peníze. V Göteborgu totiž dvojice umělců představila neobvyklé zaměstnání. Každé ráno stačí vejít do místní železniční stanice, zapnout světla a večer přijít a vypnout je.

Je tu však i háček. Mezitím si můžeš dělat, co chceš, ale jde o jakousi formu uměleckého projektu, což znamená, že bude každý tvůj krok dokumentován. Jedinou podmínkou je, že si nemůžeš najít jiné zaměstnání. Navíc, s prací, kde si doslova děláš, co chceš, přichází i dovolená či zvyšování mzdy, která začíná na přibližně 53 tisících korun.

Pokud tě zajímá, jak je možné, že je toto vůbec prací, vše sahá do minulosti, kdy umělci vyhráli 750 000 dolarů a s nimi i přístup k železniční stanici. A protože si s částí peněz mohou dělat, co chtějí, zjednodušeně se ji rozhodli spojit i s uměleckým projektem.

Ponúkajú 2 000 € za nerobenie ničoho. Pracovnú dobu môžeš tráviť, ako len chceš
Ponúkajú 2 000 € za nerobenie ničoho. Pracovnú dobu môžeš tráviť, ako len chceš Zdroj: unsplash
Domů
Sdílet
Diskuse