Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2019 18:18
Čas čtení 0:47
Adam Novosad

Alkohol, který nezpůsobuje kocovinu, budeme pít už za 5 let, tvrdí vědci

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Syntetický alkohol může být odpovědí na kocovinu.

Pokud půjde vše jako po másle, v průběhu následujících pěti let bychom mohli popíjet alkohol, ze kterého nám ráno nebude nevolno. Klasickou kocovinu zřejmě zažil už každý z nás, jinak na tom není ani profesor David Nutt ze Spojeného království, který kdysi pracoval pro britskou vládu.

Své zaměstnání musel opustit, když jednou prohlásil, že bychom se na drogy měli dívat realističtěji, protože látky jako LSD možná nemusí být tak škodlivé jako samotný alkohol. Zřejmě i tato prohlášení stála za vývojem syntetického alkoholu, na kterém už léta pracuje se svým kolegou Davidem Orrenem.

Alkohol, ktorý nespôsobuje opicu, by sme mohli popíjať do 5 rokov, tvrdia vedci
Alkohol, ktorý nespôsobuje opicu, by sme mohli popíjať do 5 rokov, tvrdia vedci Zdroj: Gerardo Osinaga @gerardosc

V laboratoři vytvořili syntetický alkohol Alcarelle. Díky vývoji a dlouholetým zkušenostem Nutt tvrdí, že tento alkohol umí působit jen na určité části našeho mozku. Alkohol na náš organismus podle Nutta nemá nutně výlučně negativní vliv a vědec tvrdí, že pomocí Alcarelle dokáže upoutat vliv jednotlivých součástí tohoto syntetického alkoholu na potřebné mozkové receptory.

Nutt dokonce prohlásil, že jednotlivé druhy Alcarelle bude moci upravovat podle toho, zda mají chuť opít se a pociťovat euforické stavy, nebo si jen vypít skleničku či dvě jako završení chutného jídla. V následujících pěti letech chce Nutt úspěšně projít všemi potřebnými testy, aby mohlo být Alcarelle úřady regulováno a servírováno v podnicích.

Domů
Sdílet
Diskuse