Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2019 13:22
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Zemřela Grumpy Cat. Kočku z legendárního meme přemohla infekce

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Grumpy Cat se proslavila už v roce 2012. Od té doby se stala známou po celém světě.

Ve věku 7 let nás navždy opustila internetová legenda Grumpy Cat, která se proslavila především díky vtipným meme obrázkům. O jejím úmrtí informovali samotní majitelé prostřednictvím sociální sítě. Příčinou měly být komplikace spojené se zánětem močových cest.

Nezapomenutelná mrzutá kočka z americké Arizony totiž bojovala s infekcí močového traktu, kterou nakonec lékaři nedokázali vyléčit. Internetová hvězda, která má na oficiálním instagramovém profilu již více než 2,4 milionu sledovatelů, se ve skutečnosti jmenovala Tardar Sauce, a proslavila se již v roce 2012.

Od té doby si podle všeho dokázala vydělat více než 100 milionů dolarů. Objevila se v mnoha videích, v meme obrázcích, s jejím jménem bylo vydáno několik knih a dokonce si zahrála i ve vlastním filmu.

Její permanentně rozzlobený výraz tváře byl způsoben kočičím nanismem, tedy nemocí vznikající při izolovaném nedostatku růstového hormonu či při poruše celé adenohypofýzy.

Domů
Sdílet
Diskuse