Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2019 22:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Australan našel 1,4kilový kus zlata v hodnotě 1,6 milionu korun pomocí vlastního detektoru kovů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kousek zlata vzbudil na sociálních sítích velký zájem.

Jeden šťastný Australan našel minulý týden kousek zlata, který mu vydělal více než 100 tisíc australských dolarů, tedy bezmála 1,6 milionu korun. Jak informovalo BBC, nejmenovaný muž měl zlato nalézt pod zemí v hloubce přibližně 45 centimetrů pomocí vlastního detektoru kovů.

Nálezy takovýchto rozměrných kousků zlata jsou samozřejmě vzácné, protože hledači většinou narazí na miniaturní kousky, které mají hodnotu několik desítek či stovek dolarů. Muž měl kovy hledal pomocí detektoru značky GPX s doplňkem pro zvýšení výkonu Coiltek Elite.

Australan hledal zlato v tamním regionu Kalgoorlie, kde se vytěží největší množství vzácných kovů, a se svým nálezem přišel do obchůdku Finders Keepers Gold Prospecting. Jeho majitel Matt Cook si kus zlata nafotil a snímky přidal na svou facebookovou stránku, kde příspěvek získal stovky reakcí a lidé hledači zlata ve velkém gratulovali k nálezu.

Domů
Sdílet
Diskuse