Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2019 17:42
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Tesco ve velkém zavírá pulty s masnými výrobky. Příčinou je rostoucí počet veganů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Britští vegani se místo masných pultů mohou radovat z rozšíření veganského sortimentu.

Počet veganů v Británii podle všeho stále narůstá. Tohoto faktu si všiml i potravinový řetězec Tesco, který začal v zemi v některých provozovnách zavírat chladicí pulty s masnými výrobky a rybami. Důvod je jednoduchý, zkrátka se jim to nevyplatí. V některých částech Británie je totiž příliš mnoho veganů a maso nikdo nechce kupovat.

Doporučeno
Slovenské Tesco otevřelo s prázdnými regály. Zákazníkům chtělo ukázat, jak bude vypadat svět, když vyhynou včely a motýli Slovenské Tesco otevřelo s prázdnými regály. Zákazníkům chtělo ukázat, jak bude vypadat svět, když vyhynou včely a motýli 22. května 2019 16:53

Jde o velmi významný krok, protože Tesco je ve Spojeném království největší obchodní řetězec (nachází se tam přibližně 3 400 prodejen). Podle zpravodajského portálu Express má dojít až v 90 prodejnách k úplnému zavření pultů s prodejem masa a v dalších 700 provozovnách by se měly tyto pulty omezit.

Změny však způsobí ohrožení přibližně 9 000 pracovních míst. Společnost však pro zaměstnance údajně vytvoří nové pozice. Jelikož veganů a flexitariánů je v zemi stále více, Tesco se jim snaží vyjít vstříc a také z toho důvodu rozšiřuje svůj sortiment pro vegany či vegetariány. Zároveň společnost zavedla i vlastní veganskou značku Wicked Kitchen, která se těší velkému úspěchu ze strany spotřebitelů.

Domů
Sdílet
Diskuse