Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2019 13:12
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ruští námořníci prý zabránili „katastrofě planetárních rozměrů“. Požár jaderné ponorky mohl skončit mnohem hůře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Takové vyjádření mělo padnout na pohřbu 14 námořníků.

Požár ruské jaderné ponorky mohl skončit mnohem tragičtěji. Stroj se plavil v Barentsově moři, když na palubě vypukl požár v akumulátorové sekci, který připravil o život 14 členů posádky. Oheň se podle ruského stanoviska podařilo dostat pod kontrolu a poškozený prý nebyl ani jaderný reaktor, který ponorku pohání.

Doporučeno
V ruské ponorce, kde požár zabil 14 námořníků, byl jaderný reaktor. Úřady tvrdí, že ho oheň nijak nepoškodil V ruské ponorce, kde požár zabil 14 námořníků, byl jaderný reaktor. Úřady tvrdí, že ho oheň nijak nepoškodil 4. července 2019 10:42

The Independent však informuje, že na pohřbu 14 námořníků v Petrohradě měl jeden z vysoce postavených členů ruské armády pozůstalým obětí poděkovat za službu zesnulých rodinných příslušníků. Prý se jim podařilo předejít katastrofě planetárních rozměrů. „Zaplatili svými životy za to, že zachránili kolegy, plavidlo a předešli planetární katastrofě,“ znělo údajně jeho vyjádření.

Svět se o požáru a nehodě dozvěděl pouze útržky informací, protože ruská vláda označila incident za státní tajemství. Můžeme proto jen spekulovat, co se na palubě ponorky identifikované jako A-31 Losharik skutečně odehrálo a jak daleko se svět nacházel od jaderné katastrofy.

Ruskí námorníci vraj zabránili „katastrofe planetárnych rozmerov“. Požiar jadrovej ponorky mohol skončiť oveľa horšie
Ruskí námorníci vraj zabránili „katastrofe planetárnych rozmerov“. Požiar jadrovej ponorky mohol skončiť oveľa horšie Zdroj: President of Russia
Domů
Sdílet
Diskuse