Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2019 18:59
Čas čtení 12:39
Karin Filkaszova

Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany

Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany
REFRESHER
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Zjišťovala jsem, čím vším si ženy na ulici musí projít a jací lidé jim nejčastěji zastavují.

„Fetuješ?“ zeptala se hned na úvod. Když jsem jí odpověděla, že ne, pokračovala: „Ty a já jsme tady jediné. Každá další, co tu vidíš, fetuje.“ Takto začala moje konverzace s 57letou prostitutkou Ankou, která na ulici vydělává peníze pro svá vnoučata. Její dcera je totiž závislá na pervitinu. Ani s lidmi, kteří mi zastavili na krajnici, to nebylo vždy nejpříjemnější. „Pojď se s námi milovat, takovou š*kačku jsi ještě nezažila,“ křičeli na mě dva chlapi z auta, když se pro mě vrátili podruhé, navzdory mým okamžitým protestům.

V minulosti jsme ti přinesli osobní příběhy 33leté prostitutky Moniky, která je na heroinu závislá již od svých 12 let a Karola, který dělá pasáka pro svou partnerku Katku.

Jejich příběhy jsou smutným svědectvím o škodlivosti návykových látek a o tom, co jsou lidé ochotni obětovat, aby získali další dávku.


Tentokrát jsme byli zvědaví, čemu všemu musí ženy denně čelit a s jakými lidmi přicházejí do kontaktu. V jednu červencovou středu odpoledne jsem proto v přestrojení vydala strávit několik hodin mezi nimi v bratislavských ulicích.

(Skutečná jména osob byla kvůli jejich bezpečnosti a ochraně soukromí změněna a nahrazena pseudonymy)

V tomto článku si přečteš:
  • Jak jsem se připravila na 3hodinové působení na ulici v přestrojení za prostitutku;
  • kolik lidí u mě zastavilo a co ode mě chtěli;
  • jací lidé nejčastěji vyhledávali společnost žen na ulici;
  • jaké myšlenky mi při „šlapání“ probíhaly hlavou;
  • jak se ke mně chovaly ostatní ženy, když jsem se s nimi snažila mluvit;
  • proč mě jiné ženy varovaly, že se mám víc bát jich než mužů, kteří u mě zastavují
  • co všechno zažila 57letá prostitutka Anka, jediná žena na ulici, která nešlapala kvůli drogové závislosti;
  • jaká pravidla a jaká hierarchie panují na ulici;
  • jaké jsou ceníky jednotlivých žen a na čem částka závisí;
  • proč se mi některé ženy po chvilkové konverzaci vyhýbaly;
  • proč byla jedna z žen na ulici na mě agresivní a musela jsem odejít.

Příprava na „šlapání"

10. července 2019 bylo během dne v Bratislavě 23 stupňů Celsia. Ideální počasí pro naši reportáž. Připravovala jsem se na ni už nějaký čas. Na rozdíl od žen, které šlapou kvůli penězům, já jsem si mohla den vybrat. Aby nebylo příliš dusné počasí a ani po celou dobu nepršelo, což nebylo v první polovině léta právě nejlehčí.

Doporučeno
Prostitutka Monika šlape u benzínky. Znásilnili ji, skoro zabili, ale přestat nechce, aby měla na heroin (Rozhovor) Prostitutka Monika šlape u benzínky. Znásilnili ji, skoro zabili, ale přestat nechce, aby měla na heroin (Rozhovor) 10. února 2019 12:47

Měla jsem v plánu zapadnout, abych na místě nevzbudila příliš velkou pozornost. Oblékla jsem si proto krátké kalhoty a tričko se třpytivými kamínky, které jsem si pořídila výlučně na tuto příležitost. Zvolila jsem výrazný make-up a po příchodu na místo jsem si ho trochu rozmazala, protože jsem nechtěla, aby mou přítomnost někdo zpochybňoval.

Do malé kabelky jsem si vložila telefon, pepřový sprej a dva balíčky cigaret. Doufala jsem, že mi pomohou prolomit ledy při konverzaci s ostatními ženami na ulici. Vyzbrojená těmito nezbytnostmi a s velkou dávkou nervozity jsem se pár minut před čtrnáctou hodinou vydala procházet mezi kamiony odstavenými na krajnici.

Wieviel für blowjob?

Přibližně po 10 minutách se u mě zastavilo první auto. Byl to starší model, ale při prvotním šoku a vysokém levelu adrenalinu jsem si nestihla všimnout přesné značky. V autě seděl asi 60letý muž, který stáhl okénko a německy se mě zeptal na otázky, které jsem v tom momentě nedovedla rozluštit.

Rychle jsem se vzchopila, protože mým úkolem bylo zjistit i to, jaké sumy zákazníci prostitutkám nabízejí. Nervózně jsem se proto zeptala: „English?“ S netrpělivým výrazem v tváři odpověděl: „Blowjob? Blowjob, wieviel für blowjob?“

Podle konverzace, která mezi námi proběhla, jsem předpokládala, že anglicky neumí. Já se svou lámanou němčinou jsem v této situaci také nedokázala o otázkách dál přemýšlet. „No blowjobs, go,“ byla moje sofistikovaná“ odpověď, protože mi v této situaci začalo být nepříjemně a nechtěla jsem se v ní už dále nacházet.

Naštěstí a k mé obrovské úlevě okamžitě odjel a jak jsem zpozorovala, jak naložil jinou ženu o pár metrů dál po pársekundovém dohadování. Po jeho odchodu jsem vytáhla telefon a chtěla jsem si zapsat své pocity, abych je později nezapomněla.

Obrovský adrenalin, ponížení, stud, trocha strachu a víra, že zde nepotkám nikoho známého i přesto, že můj důvod „šlapání“ nebyl kvůli nabízení sexuálních služeb. Toto všechno mi probíhalo hlavou, když jsem si uvědomila, že u mě zastavuje další auto.

Stála som na Slovnafte (fotoreportáž)
Stála som na Slovnafte (fotoreportáž) Zdroj: Karin Filkászová/REFRESHER

Sex se dvěma a bez ochrany

Ze staršího modelu Škoda Felicia na mě teď mluvili dva muži. Mohli mít kolem 30 let a byli v pracovním oblečení. Stáhli okénko a šli rovnou k věci: „Sex?“ Po předešlé zkušenosti jsem nedokázala odhadnout, zda umí česky, neboť s obšírnější konverzací se příliš nenamáhali.

„Mluvíte česky?“ zeptala jsem se. Zasmáli se: „samozřejmě“ a pokračovali se svými návrhy. „Nasedni si, chceme sex a bez gumy, kolik by to stálo?“ V tom okamžiku jsem přemýšlela nad různými scénáři a tedy cena to zrovna nebyla.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 67326 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak dopadlo setkání s dvěma chlapy a proč se vrátili zpět;
  • jací chlapi nejčastěji zastavovali u krajnice, kolik jich bylo a jaké měli požadavky;
  • jaké ženy jsem na ulici potkala a o čem jsme si povídaly;
  • proč se mi některé ženy vyhýbaly;
  • proč se 57letá žena Anka vrátila na ulici a proč se po brutálním znásilnění nebojí stát na ulici;
  • jak řeší Katka situaci, když musí pracovat a potřebuje svou dávku;
  • jaké ceníky mají rozličné ženy na ulici a podle čeho si ceny nastavují;
  • proč jsou na ulici ženy samy za sebe a nemluví mezi sebou;
  • jaká hierarchie panuje na ulici a proč byla na mě jedna z žen agresivní.
Domů
Sdílet
Diskuse