Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2019 8:37
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

ASAP Rocky stráví ve vězení další týden, Donald Trump se chystá volat švédskému premiérovi

HUDBA
Uložit Uložené

Případ amerického rapera ve Švédsku se nadále zamotává a komplikuje.

Původně měla být kauza ASAP Rockyho uzavřena 19. července, na kdy bylo naplánováno jednání v případu, kde měl podle švédských úřadů napadnout člověka. Soud však nerozhodl a prokuratura požádala o prodloužení vazby amerického rapera o dalších 7 dní, aby dostali vyšetřovatelé více času na důkladné zohlednění všech okolností.

V současnosti je v pozoru už celý svět včetně americké vlády a také amerického prezidenta Donalda Trumpa. Je dlouhodobě známo, že on a rodina Kanyeho Westa, resp. Kim Kardashian, jsou si velmi blízcí, což sehrálo roli i v tomto případě.

Před pár hodinami se Trump nechal slyšet, že po rozhovoru přímo s Yeezusem se rozhodl, že zavolá švédskému premiérovi, aby ASAP Rockymu pomohl. I podle jeho slov je velmi mnoho lidí, kteří chtějí, aby byl případ konečně vyřešen.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa President Donald J. Trump (@realdonaldtrump),

Americký prezident se začal o případ zajímat poté, co Bílý dům upozornila Kim Kardashian a následně se přímo u něj přimluvila i první dáma Melania Trump.

K plejádě interpretů upozorňujících, že ve Švédsku už nikdy nevystoupí, 600 000 lidem, kteří podepsali petici, a prohlášení Ministerstva zahraničí USA se tak přidává i jeden z nejmocnějších mužů na planetě.

Donald Trump si tímto způsobem může nahnat body u afroamerické komunity, což si pravděpodobně uvědomuje i on sám. Ve veřejném prohlášení ještě řekl, že má podporu od celé země a udělá vše pro to, aby rapera dostal domů co nejdříve.

Veřejnost v tomto případu cítí nespravedlnost a i vzhledem ke zveřejněným důkazům se ptá, kde je vlastně problém. Švédské úřady se odvolávají na to, že v případě trestů, kde hrozí obviněnému více než rok ve vězení, je velká šance, že při stíhání na svobodě mají tendenci uprchnout ze země. To má být jediný důvod, proč ASAP Rockyho během celého vyšetřování nechávají za mřížemi.

Doporučeno
Zatímco ASAP Rockymu hrozí 6 let za mřížemi, iniciátorům rvačky maximálně rok Zatímco ASAP Rockymu hrozí 6 let za mřížemi, iniciátorům rvačky maximálně rok 13. července 2019 14:21

Švédská velvyslankyně odpověděla i na otázku reportéra TMZ, který se ptal, zda vyšetřovatelé neberou v úvahu skutečnost, že existuje záznam, kde je vidět, jak dvojice mužů obtěžuje Rockyho tým a vyvolává konflikt jako první. Na to odpovídá, že v případě amerického rapera nemusí jít konkrétně jen o to, co jsme viděli na záznamu. Více však komentovat nemůže.

Také dodává, že Švédsko vítá afroameričany v zemi s otevřenou náručí a co se týče právního systému, ten patří do pětice nejlepších na světě. „Čím více Američanů ve Švédsku, tím lépe,“ odpovídá v rozhovoru pro TMZ.

Domů
Sdílet
Diskuse