Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2019 13:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Němci zadrželi kokain za 1 miliardu eur v 211 sportovních taškách. Jde o největší úlovek v historii země

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Němečtí celníci se postarali o úlovek století.

Němečtí celníci prováděli před dvěma týdny rutinní kontrolu lodních kontejnerů v přístavu v Hamburku, když narazili na největší dodávku kokainu v historii země. Celníci otevřeli kontejner z Uruguaye, který měl obsahovat sojové boby, upozornilo DW.

Namísto nich v něm pašeráci převáželi 4,5 tuny kokainu uloženého ve více než 4 200 baleních v 211 rozdílných sportovních taškách. Cílovou destinací kokainu měl být přístav v belgickém městě Antverpy, ale tam se už kontejner přepravit nepodařilo. Výrobce i pašeráci budou úlovek německých celníků oplakávat ještě velmi dlouho, protože hodnota zadrženého kokainu dosahuje 1 miliardy eur

Celníci ve vyjádření napsali, že tak obrovské množství čistého kokainu mohou dealeři smíchat se všemožnými přísadami, a tak by se na miliardu pouliční hodnota drog vyšplhala bez problémů. Než celníci úlovek zveřejnili, stihli už kokain v tajnosti zlikvidovat.


Domů
Sdílet
Diskuse