Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2019 21:52
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Mladí lidé mají pořád méně sexu. Někteří raději upřednostní Netflix

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Navzdory seznamovacím aplikacím je sex u mladých lidí stále méně populární.

Mladí lidé dnes mají ohromné množství způsobů, jak se seznámit a trávit čas s opačným pohlavím. Kromě chatovacích aplikací jsou zde také například seznamky jako Tinder a zřejmě bys očekával, že sexuální život mladých lidí bude narůstat. Ve skutečnosti však mají mladí lidé pohlavní styk stále méně.

Studie publikovaná v Archives of Sexual Behaviour tvrdí, že mladí lidé ve věku 20 až 24 let tvrdili více než dvakrát častěji, že od 18 let neměli sex, než lidé ve věku 20 až 24 let, kteří se narodili před 60 lety.

Mladí ľudia majú čoraz menej sexu. Niektorí radšej uprednostnia Netflix
Mladí ľudia majú čoraz menej sexu. Niektorí radšej uprednostnia Netflix Zdroj: pixabay

Sexuální nečinnost mladých lidí potvrzují i další čísla. Pouze 6 % lidí narozených před 60 lety nemělo sex před dovršením 18 let, dnes je to 15 %. Studie přitom zkoumala 27 000 lidí, což je dostatečně relevantní vzorek.

Spoluautor výzkumu Ryne Sherman z Florida Atlantic University dodává, že výsledky výzkumu jsou velmi překvapující a jdou proti veřejnému mínění, že je nezávazný sex mezi mladými lidmi stále populárnější, zejména díky internetu.

A i přesto, že takový nezávazný sex je bez jakýchkoliv pochyb stále populárnější, zbylí mladí lidé, kteří nejsou ztotožněni s tímto fenoménem, mají pohlavního styku dramaticky méně.

Jelikož je dnes jednodušší mít zkušenost na jednu noc nebo se seznámit s potenciálním partnerem jako před 60 lety, vědci usoudili, že mladé zajímá něco jiného. Do hry zde přichází další průzkum, tentokrát od Wall Street Journal.

Mladí ľudia majú čoraz menej sexu. Niektorí radšej uprednostnia Netflix
Mladí ľudia majú čoraz menej sexu. Niektorí radšej uprednostnia Netflix Zdroj: unsplash

Až 26 % lidí prozradilo, že místo sexu někdy prostě sledují televizi, přičemž převládá zejména Netflix. Percentily při různých věkových skupinách jsou přitom drasticky odlišné, zatímco pouze 19 % lidí starších 39 let si zapne televizi, u mladých lidí nad 18 let je to až 36 %. Netflix a jiné zábavné aktivity celkově jsou tak pro část mladé generace mnohem atraktivnější než sex a oproti minulosti tento trend drasticky roste.

Domů
Sdílet
Diskuse