Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2019 11:00
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Jelen pokrytý nádory. Fotografce se ve volné přírodě naskytl smutný pohled na nemocné zvíře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žena z Minnesoty stihla zvíře nafotit.

Fotografovce Julii Carrow se podařilo nafotit jelena, který má po celém těle nádory. Na svém účtu na Facebooku zveřejnila sérii fotografií a ptá se, zda je ještě možné zvířeti pomoci. „Je to pro mě srdcervoucí,“ napsala ve statusu. Dodala, že už je v kontaktu s tamními ochránci přírody.

Jelena si všimla 25. července v oblasti Pipestone v Minnesotě v USA. Zvíře trpí nemocí zvanou fibromatóza. Po celém těle má nadměrný počet takzvaných fibromů, což jsou v podstatě kožní nádory. V případě jelena se nejčastěji nacházejí v oblastí očí, krku či obličeje. Obvykle jsou však mnohem menší, vyskytují se u jelenů mladších 2 let.

Nádory mu mohou způsobit problémy s pohybem a zhoršit vidění, časem by však měly zmizet. Tamní úředníci se vyjádřili, že jelen patří mezi nejhorší případy, které dosud viděli. Mnoho lidí pohled na zvíře šokoval, ale nemoc pro člověka není nebezpečná.

Domů
Sdílet
Diskuse