Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2019 15:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Slovák vyfotil blesk z blízkosti jako ještě nikdy předtím. Bál se o holý život

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tomáš ještě nikdy nebyl tak blízko smrti.

Lovci bouří nevystupují jen v divokých amerických televizních pořadech. Množství z nich je i na Slovensku a právě oni měli včera v nočních hodinách radost z toho, co se děje na obloze.

Západním Slovenskem se prohnala bouře, kterou doprovázely nebezpečné blesky. Ukazuje se, že jich včera v noci mohlo udeřit více než 15 tisíc, a Tomáš Ralbovský z facebookové stránky Severe Weather Slovakia - Nebezpečné jevy a bouře na Slovensku stál uprostřed jednoho.

Slovák odfotil blesk pri parlamente z takej blízkosti, ako ešte nikdy predtým. Bál sa o holý život
Slovák odfotil blesk pri parlamente z takej blízkosti, ako ešte nikdy predtým. Bál sa o holý život Zdroj: Severe Weather Slovakia - Nebezpečné javy a búrky na Slovensku

Bouři šel pozorovat na vyhlídku u parlamentu, přičemž jen několik desítek metrů od něj stál nový stožár, který nechal postavit Andrej Danko. Sociálními sítěmi se dnes ráno přehnaly fotky majestátního blesku, který udeřil právě do sloupu, jenže v té chvíli nikdo netušil, že Tomáš Ralbovský stál mezi hlavním proudem blesku a jedním z jeho ramen.


Vždy, když loví bouře, tak dbá na svou bezpečnost, ale tentokrát se podle vlastních slov nechal unést. Měl pocit, že bouře s blesky zatím řádí jen v Petržalce. Opak byl pravdou, když ze sekundy na sekundu udeřil blesk přímo za něj, rameno blesku bylo zase před ním. V té chvíli se mu podařilo fotoaparátem cvaknout divokou fotku plnou množství energie, kterou blesk vyprodukoval.

Doporučeno
Jihozápadní Slovensko zasáhlo 15 tisíc blesků, udeřily i do stožáru u parlamentu Jihozápadní Slovensko zasáhlo 15 tisíc blesků, udeřily i do stožáru u parlamentu 25. srpna 2019 11:28


Tomáš konstatoval, že tak blízko smrti pravděpodobně nikdy v životě nebyl, ale naštěstí se mu nic nestalo. Zažil obrovský šok, protože v takové vzdálenosti ještě blesk nezachytil, a před fanoušky na Facebooku si přiznal chybu. Vždy je varuje, aby v bouřích nikam nevycházeli, ale on část svých pravidel porušil a ohrozil vlastní zdraví. Slíbil proto, že si po tomto zážitku bude dávat mnohem větší pozor.

Domů
Sdílet
Diskuse