Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2019 17:20
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

3D skenery na letištích mohou zpříjemnit let a zrušit zákaz převážení tekutin v příručním zavazadle

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Do Evropy přichází novinka v podobě 3D skenerů, díky kterým nebudeme muset vkládat drogerii do plastových sáčků a vytahovat elektroniku.

Na některých amerických letištích už loni implementovali novou technologii – 3D skenery příručního zavazadla. Jejich úkolem je zrychlení procesu odbavení, resp. kontroly cestujících před vstupem do odletové haly.

Doporučeno
Ryanair létá za 130 Kč, a přesto ročně vydělá 39 miliard korun. Jak fungují tyto nízkonákladové aerolinky? Ryanair létá za 130 Kč, a přesto ročně vydělá 39 miliard korun. Jak fungují tyto nízkonákladové aerolinky? 15. února 2019 17:29

BBC informuje, že novinku zavedou do prosince roku 2022 povinně všechna letiště v Británii a zároveň se dozvídáme o tom, že na londýnském Heathrow už novinku testují. Spuštění má v následujících letech stát 50 milionů liber. 

Zařízení je podobné CT skenerem používaným v nemocnici a umožní lepší pohled na obsah tašek a kufrů. Zaměstnanci si budou moci jednotlivé předměty přiblížit a otočit, díky čemuž už nebude nutné vše včetně elektroniky a kosmetiky pracně rozdělovat do plastových nádob.

Doporučeno
Ryanair spouští pravidelnou linku z Brna do Berlína. Letenky stojí od 129 korun Ryanair spouští pravidelnou linku z Brna do Berlína. Letenky stojí od 129 korun 2. dubna 2019 17:33

Díky 3D skenerům jsme podstatně blíže ke zrušení celosvětového nařízení, že si může pasažér přenést pouze nádobu, která neobsahuje více než 100 ml tekutiny. Zároveň bude cestování ještě bezpečnější a hlavně rychlejší. Konečně nebudeme svědky pohledů, jak lidé otevírají na podnět kontroly tašky a pracně se prohrabávají spodním prádlem, aby se dostali k zubní pastě nebo šamponu. 

Na letišti Johna F. Kennedyho implementovali 3D skener již před více než rokem a díky tomuto videu se můžeš podívat, co všechno letištní kontrola v zavazadle vidí.

Domů
Sdílet
Diskuse