Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2019 17:33
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Ryanair spouští pravidelnou linku z Brna do Berlína. Letenky stojí od 129 korun

ZAJÍMAVOSTI BRNO
Uložit Uložené

Brňané jásají. Už mají tři pravidelné letecké spoje.

Letecká společnost Ryanair dnes spouští novou pravidelnou linku z Brna do Berlína. Jednosměrná letenka začíná na 129 korunách a do hlavního města Německa doletíte za hodinu a deset minut.

Z moravské metropole se doteď pravidelně létalo jen do Londýna a Milána. V minulosti mohli lidé z Brna letecky cestovat i do Mnichova, zrušenou linku se nyní snaží Jihomoravský kraj obnovit.

Nová linka do Berlína bude vzlétat každé úterý a sobotu odpoledne. Podle jihomoravského hejtmana by Brnu slušelo deset linek, které by zajistily návaznost na lety do dalších zemí. Klíčové je, aby letenky šly na odbyt. Brněnské letiště ročně odbaví zhruba půl milionu lidí, což je oproti pražským 15,4 milionu jen zlomek.

Nejvíce turistů přilétá v létě, kdy z Brna startují i charterové lety do jiných destinací. Pravidelně se celý rok léta každý den do Londýna a třikrát týdně do Milána.

Domů
Sdílet
Diskuse