Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. srpna 2019 17:30
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Kdo je Black Knight v podání Kita Haringtona? Šéf Marvelu tvrdí, že pro budoucnost MCU může být ještě velmi důležitý

Kdo je Black Knight v podání Kita Haringtona? Šéf Marvelu tvrdí, že pro budoucnost MCU může být ještě velmi důležitý
Zdroj: Marvel Comics
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jakým příběhem disponuje komiksový Dane Whitman? To a ještě více se dozvíš v dnešním článku.

Článek obsahuje příběhové spoilery z komiksů!

Už během prvního dne akce D23 se objevila informace o tom, že si hvězda Game of Thrones Kit Harington zahraje v některém z chystaných snímků ze světa MCU. No a už druhý den bylo oficiálně potvrzeno, že se představitel Jona Snowa objeví v komiksovce The Eternals, a to po boku takových hvězd, jako například Angelina Jolie, Kuma Nanjiani či Salma Hayek.

Šéf Marvel Studios Kevin Feige během panelu této komiksovky odhalil, že Kit ztvární postavu Danea Whitmana, který je známý přezdívkou Black Knight. O koho ale jde, na to se nyní společně podíváme. Dane Whitman se v komiksech poprvé objevil v roce 1967, a to jako v pořadí třetí postava se jménem Black Knight. Je to potomek Sira Percyho ze Scandie, původního Black Knighta ze středověku. Whitmanův strýc Nathan Garrett byl přitom záporákem a členem skupiny Masters of Evil.

Dane po něm zdědil prokletý mystický meč Ebony Blade, který byl ukován čarodějem Merlinem za pomoci látky zvané Starstone, objevené na místě dopadu meteoritu. Merlin čepel meče následně očaroval a změnil ho v mocný tajemný artefakt. Ebony Blade je nezničitelný, dokáže proříznout fyzické i mystické bariéry či absorbovat a odklánět energii. Meč také vytváří pouto s jeho vlastníkem.

Ebony Blade tak nemůže ublížit svému pánovi a pán se k němu může teleportovat. I díky této schopnosti mohl Dane cestovat v čase a obývat těla předešlých majitelů meče. Krveprolití Sira Percivala však způsobilo prokletí Ebony Blade, které podle použití meče ovlivňuje různé majitele různými způsoby. Pokud jeho pán například prolije příliš krve, meč po ní začne toužit také a donutí svého majitele k dalšímu násilí.

Ebony Blade ale disponuje i jakýmsi vlastním vědomím, takže někdy nutí pána k určitým krokem či k cestování na konkrétní místa. Dane se po obdržení meče rozhodl pro obnovení cti své rodiny a postavení se proti činům strýce Nathana. Dokonce vyhledal i členy Avengers, kteří si ho zpočátku spletli právě s jeho předkem. Když se mezi nimi vyčistil vzduch, Avengers vyslali Danea, aby infiltroval Masters of Evil.

Komiksový Back Knight

Black Knight
Black Knight Zdroj: Marvel Comics

Whitman díky nebezpečné práci v utajení prokázal svou hodnotu, a tak mu Avengers nabídli dočasné členství. Později se ale připojil i k Defenders, Excalibur a britské rozvědce MI:13. Co se týče jeho spojení s The Eternals, to vychází především ze vztahu se Sersi, kterou na velkém plátně ztvární Gemma Chan. Black Knight se s ní seznámil během působení v Avengers, ale pak záporák Proctor upravil schopnosti Sersi a destablizoval ji.

To se snažil zvrátit Ikaris (další člen The Eternals, ve filmu ho ztvární Richard Madden), který se Sersi snažil znovu stabilizovat tím, že ji spojí s Danem prostřednictvím procesu nazvaném gann josin. Proctor se však vrátil a odhalil, že je Dane Whitman z jiné reality. Poté, co ho Sersi z jeho reality odmítla, začal cestovat multivesmírem a zabíjet všechny verze The Eternals. Sersi nakonec Proctora zabila jeho mečem Ebony Blade, ale poškodila si mysl.

Gemma Chan v sólovce Captain Marvel a Richard Madden v Game of Thrones

Black Knight
Black Knight Zdroj: Marvel Studios/HBO

Byla tak nucena opustit Marvel Universe, aby našla způsob, jak obnovit svůj zdravý rozum. Dane, který se cítil zodpovědný za to, co se stalo, se rozhodl ji doprovázet. Společně tedy cestovali multivesmírem a později se vrátili domů. Nakonec se jejich cesty rozdělily. Pokud ti ale náhodou tento popis nestačil, můžeš dát prostor níže přiloženému videu od portálu ScreenCrush, který ti o Black Knightovi prozradí ještě více. Například i to, že si vyrobil vlastní světelný meč.

No vzhledem k tomu, že se komiksovka The Eternals už nějaký čas natáčí a k odhalení Kitovy účasti došlo teprve před několika málo dny, můžeme předpokládat, že v ní Black Knight příliš mnoho prostoru nedostane. To však tvůrcům rozhodně nebrání ukázat ho i v některých dalších MCU filmech, což nedávno naznačil i sám Kevin Feige.

„Kit Harington je opravdu úžasný herec, což se ukáže i ve filmu The Eternals, na kterém momentálně pracujeme. Byli jsme skutečně šťastní, že souhlasil s účastí, která by se v budoucnu mohla přeměnit na něco dalšího,“ uvedl šéf Marvel Studios.

Jak ses mohl dočíst a zjistit ve videu, komiksový příběh Black Knighta je až příliš bohatý a zajímavý na to, aby ho studio použilo jen jako vedlejší postavu v jednom ze svých snímků. Budeme tedy doufat, že ho v MCU neuvidíme jen ve filmu The Eternals. V něm se kromě zmíněných herců objeví i Lauren Ridloff Makkari, Brian Tyree Henry, Lia McHugh či Don Lee a jeho premiéra je naplánována na 6. listopadu 2020. Pro více informací klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse