Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2019 15:52
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Přes 2 500 let starý kámen v podobě penisu mohl být oltářem na obětování zvířat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podoba pravděpodobné oltářní sochy je více než jasná.

Tým švédských archeologů se nedávno dostal k poměrně pozoruhodnému objevu. Byl jím 52centimetrový kámen ve tvaru penisu, který podle The Local našli ve městě Rollsbo, poblíž Gotenburgu. Vědci si podle jejich vyjádření zpočátku mysleli, že jde o hrob z doby bronzové. Po odkrytí objektu však dospěli k názoru, že má jít o oltářní kámen plodnosti.

Doporučeno
Předseda Satanovy komunity: Ježíš byl satanista, podporujeme práva homosexuálů Předseda Satanovy komunity: Ježíš byl satanista, podporujeme práva homosexuálů 16. června 2019 18:15

„Ukázala jsem fotografii kolegům a nelze o tom pochybovat: jde o jasný tvar penisu,“ cituje slova archeoložky Gisele Ängeby Göteborgs-Posten. V oblasti daného objektu byly dále nalezeny malé spálené kosti, které zřejmě v minulosti patřily zvířatům.

Předběžně se tedy odhaduje, že šlo o oltář využívaný k obětování zvířat s cílem zvýšení plodnosti. „Věřím, že v souvislosti s erekcí se nabízely oběti, například v rámci kultu plodnosti,“ dodává Gisela Ängeby. Vznik daného monumentu se připisuje k rokem 1 100 až 500 před Kristem.

Podobnost kamene s tvarem penisu mohla vzniknout působením přírody, ale jeho tvar měl být podle odborníků upraven i lidským přičiněním, informuje The Sun. Záležitost proto není pouze věcí náhody, ale má být způsobena právě kombinací přírodních sil a následným manuálním opracováním objektu.

Domů
Sdílet
Diskuse