Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2019 15:19
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Brněnští policisté týden naháněli uprchlého ptáka emu. Utíkal po vodě i mezi projíždějícími auty

NEWS
Uložit Uložené

Opeřence se nakonec podařilo uvěznit na pozemku základní školy.

V Brně se minulý týden odehrál kuriózní případ s uprchlým ptákem emu. Podle mluvčího strážníků Jakuba Ghanema se během celého minulého týdne po telefonu s policií zkontaktovalo hned několik lidí, kteří upozorňovali na uprchlého pštrosa. Tomu je nelétavý pták emu nápadně podobný. Informuje o tom České televize

Jelikož je zvíře schopné běžet až rychlostí 48 kilometrů za hodinu a mimo toho výborně plave, bylo jeho polapení pro strážníky oříškem. „Do vody prchl i v Mariánském údolí, kde byl spatřen ve chvíli, kdy se polekal koně. Vodní nádrž potom přeplaval a podle dalšího telefonátu z linky 156 se objevil u Velké Klajdovky, kde kličkoval mezi projíždějícími auty,“ uvedl pro ČT Ghanem.

Doporučeno
I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová I když jsi vegetarián, umírají kvůli tobě zvířata, říká lovkyně Michaela Fialová 11. února 2019 13:26

Zahnat jej do kouta se jim podařilo až v sobotu odpoledne. Hned několik hlídek městské policie jej donutilo vběhnout za oplocenou zahradu Základní školy Masarova. Následně zkontaktovali chovatele a dohledali majitele. Ten si přijel opeřence do Líšně vyzvednout. Majitel emua je nyní podezřelý z přestupku.  

Domů
Sdílet
Diskuse