Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2019 9:20
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Tmavý režim v aplikacích ti prý na iPhonech ušetří až 30 % baterie

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Lépe vypadá, šetří tvé oči a je méně náročný na baterii.

Možná jsi postřehl, že vývojáři mobilních aplikací začínají stále častěji nabízet možnost přepnout na tmavé pozadí nebo tzv. noční režim

Dark Mode už má nejnovější operační systém iOS 13 na iPhonech, pár týdnů na něj láká Instagram a podle několika spekulací se připravuje také Facebook.

Doporučeno
Instagram přichází s parádním černým pozadím. Šetří tvé oči i baterii Instagram přichází s parádním černým pozadím. Šetří tvé oči i baterii 8. října 2019 11:25

Jaký je ale důvod? Moderní AMOLED a OLED displeje pracují tak, že při zobrazování černé barvy konkrétní pixely obrazovky úplně vypnou. Černá je tak „skutečně černá”, což přináší parádní kontrast, zvýrazní fotografie, které vidět být mají a v neposlední řadě šetří nějaká tá procenta tvé baterie.

iOS 13 prichádza aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš tešiť?
iOS 13 prichádza aj na tvoj starší iPhone. Na čo sa môžeš tešiť? Zdroj: www.apple.com

Web Wccftech píše, jak výrazné to může být. YouTube kanál PhoneBuff totiž do černého módu přepnul nový iPhone 11 Pro Max a podrobil ho robotickému testu spouštění systémových aplikací spolu s YouTube, Twitterem a dalším softwarem, který tmavé prostředí podporuje.

Výsledek prý trochu zkreslil fakt, že nové iPhony už procenta baterie v pravém horním rohu neukazují stále, výpočet ale určil, že úspora energie díky černým, ale i obecně tmavším barvám jako šedá může být až 30 %.

To znamená, že ti tvůj mobil vydrží až o třetinu déle. Samozřejmě, takový benefit získáš pouze na iPhonech a konkurenčních smartphonech s AMOLED nebo OLED obrazovkou. Podsvícení LCD panelů (například i v nejlevnějším iPhonu 11) svítí stále stejně, nezávisle na zobrazovaných barvách.

Tmavý režim v aplikáciách ti vraj na iPhonoch ušetrí až 30 % batérie
Tmavý režim v aplikáciách ti vraj na iPhonoch ušetrí až 30 % batérie Zdroj: www.youtube.com
Domů
Sdílet
Diskuse