Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2019 10:14
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Lhářka, agentka a malá provokatérka. Někdo pomaloval obraz Grety Thunberg nadávkami

NEWS
Uložit Uložené

Na mladou aktivistku se někteří zlobí, že chce rušit průmysl, ze kterého žijí obrovská města.

Mladá aktivistka Greta Thunberg na své cestě napříč Amerikou nedávno navštívila klimatické shromáždění v Edmotonu. Pár hodin po její návštěvě ve městě vznikla několikametrová graffiti kresba na zdi, která je pro tyto účely vyhrazena, informuje Daily Mail.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš aktivistku Gretu Thunberg? KVÍZ: Jak dobře znáš aktivistku Gretu Thunberg? 13. října 2019 12:16

Umělec tak chtěl vzdát poctu práci mladé environmentalistke šířící povědomí o tom, že naše planeta nutně potřebuje, abychom se k ní chovali zodpovědněji. Autor AJA Louden se inspiroval už ikonickým momentem, kdy měla Greta Thunberg velmi kritický a emotivní projev před nejvyššími představiteli zemí na Summitu OSN.

Nikoho nepřekvapí, že má 16letá Švédka i mnoho nepřátel, neboť její názory výrazně polarizují společnost. Pokud bychom se měli řídit jejími návrhy na změny, jistá část průmyslu by byla výrazně omezena, což v konečném důsledku kritizují i prezidenti Donald Trump a Vladimir Putin.

Doporučeno
Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování Oběšená figurína Grety Thunberg na mostě v Římě vyvolala obrovské znepokojení. Policie už zahájila vyšetřování 8. října 2019 17:12

Podobný názor má i člověk, který umělecké dílo v Edmontonu zničil. Neznámý autor velkými písmeny přes obličej Grety napsal, že je agentka a malá provokatérka. Také ji nazývá lhářkou a chce, aby dala Edmontonu klid, protože průmysl města je závislý na ropném byznysu. Přes ústa a oči jí někdo namaloval křížky. Nadávky a urážky někdo napsal různými barvami, a tak není jisté, zda jde o jednoho člověka.

Domů
Sdílet
Diskuse